HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Vrouwen 1 | Koploper houdt Rijnvogels in haar greep

Het is Rijnvogels niet gelukt om koploper FC Eindhoven pijn te doen. In een rommelige wedstrijd kreeg de thuisploeg pas in het laatste half uur een beetje kleur op de wangen maar dat was te laat om het hechte collectief van de bezoekers uit de lichtstad uit hun verband te rukken. Daarvoor wordt de bal op enkele posities te vaak ingeleverd en valt er links en rechts ook wat aan te merken op de arbeid zonder bal. Tel daarbij de overvolle ziekenboeg op en een 0-1 nederlaag is verklaard. De potentie is er zeker bij het vernieuwde Rijnvogels en de komende drie vrije weken zullen benut worden om de plooien weer glad te strijken en dan kan het zo weer een woordje mee gaan spreken in de Topklasse.

De wedstrijd begon met een minuut stilte voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië. Na het eerste fluitsignaal begon FC Eindhoven voorzichtig en de thuisploeg verzandde in lange ballen. Daardoor werd het middenveld vaak overgeslagen en dat deed de wedstrijd geen goed. De ploegen kennen elkaar door en door en haalden goed de angel uit elkaars spel. Als de bal op het middenveld was werd er geknokt en dat is een compliment aan Rijnvogels zijde, helaas werd daarna de bal weer erg snel ingeleverd. De Katwijk binders lieten zich verassen aan de bal in de laatste lijn en daardoor was er vrije doortocht richting Kaylee Ruitenbeek. De bal ging echter naast en wellicht zat er nog een teentje aan van onze uitblinkende doelvrouw. Een minuut voor rust een herhaling van zetten van vorige week, ditmaal was het FC Eindhoven dat met een vrije trap van dertig meter de bal onberispelijk en op schitterende wijze binnenschoot.

Zuur om zo de thee te nuttigen want ondanks dat Rijnvogels niet in haar beste pak stak was er ook weer niet heel veel aan de hand voor beide doelen. Rijnvogels moest het beter doen aan de bal en dat ging mondjesmaat beter in de tweede helft. Echter moest het wachten op de entree van de herstelde Wilan Gies Broesterhuizen voordat de Rijnvogels motor voorzichtig ging draaien. Hierdoor kon ook Romy Speelman zich wat meer met de opbouw bemoeien en dat deed de ploeg goed. De linies liepen wat beter in elkaar over en met Lisanne Wallaard als opkomende back werd het spel dynamischer. Jeanny Harders kwam door op rechts maar koos ervoor om zelf te schieten van veraf in plaats van het overzicht te behouden. Ook de goed spelende Justine Jansen kwam door vanaf links en haar maatje Kim Zethof kwam een teenlengte te kort om de voorzet te verzilveren. Aan de andere kant redde Kaylee Ruitenbeek haar ploeg met een spectaculaire redding door een diagonaal schot maar haar linkerhand uit de kruising te tikken. Ook een goal van FC Eindhoven werd afgevlagd wegens buitenspel. Een laatste vrije trap leverde niets op aan Rijnvogels zijde en helaas moest het toegeven dat de bezoekers terecht met de drie punten naar huis gingen.

De komende twee weekenden staat er geen competitie op de planning voor ons vlaggenschip en gaat het zich het snot voor de ogen werken om volledig geprepareerd er te staan als op zaterdag 4 maart de Topklasse een vervolg krijgt met de derby tegen Ter Leede. De ziekenboeg zal leegstromen de komende dagen en daarna kan het de tijd benutten om een frisse ploeg de wei in te sturen. Er kan al handenwrijvend vooruit worden gekeken naar de hervatting van de competitie!

 

12/02/2023


Alle wedstrijdverslagen van Vrouwen 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media