HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Vrouwen 1 knokt zich op heroïsche wijze langs Reiger Boys 

Zelden zal een team zo blij zijn geweest met een overwinning als FC Rijnvogels afgelopen zaterdag. Na anderhalve week vol tegenslagen, rechtte ons vlaggenschip de rug en knokte het zich tot grote hoogte tegen Reiger Boys voor wie de titel nu wel erg ver uit beeld is geraakt. Rijnvogels bezit op dit moment de tweede plaats, pakte de koppositie terug in de 2e periode en met nog drie wedstrijden voor de boeg is de nacompetitie voor promotie naar de hoofdklasse dichterbij dan ooit.

In de eerste helft was het stuivertje wisselen voor beide teams, die elkaar naar mate de wedstrijd vorderde geen meter vrijheid meer gaven. De eerste kans was voor de thuisploeg. De doelvrouw van Reiger Boys liet een hoge bal los en Claudia Owel was er als de kippen bij, maar haar inzet werd geblokt door een verdediger die minstens net zo alert was. Daarna was het tijd voor de slechtste pion op het veld om een hoofdrol op te eisen: de scheidsrechter. Een schot werd in het zestien meter gebied met het bovenlijf geblokkeerd en de scheidsrechter wees tot ieders verbazing naar de stip. Gelukkig staat bij Rijnvogels penalty killer Laura Kuijt in de goal. Met een fantastische safe wist ze haar ploeg niet voor de eerste keer dit seizoen op de been te houden. Rijnvogels leek alle schroom van zich af te gooien en kwam na 23 minuten op voorsprong via het koningskoppel Jannette van Belen en Tirza Kromhout. Ditmaal waren de rollen eens omgedraaid. Jannette van Belen bezorgde met een goede steekbal een vrije gang naar het vijandelijke doel en Tirza Kromhout was met een bekeken schuiver weer belangrijk voor haar ploeg. Rijnvogels op voorsprong.

Helaas was dat niet van lange duur. De scheidsrechter speelde ook bij de gelijkmaker van Reiger Boys helaas een te grote rol. Met een dramatische beslissing schoot hij Rijnvogels in de voet. Zonde dat twee teams, die zich het snot voor de ogen werken om hun sport op niveau te kunnen beoefenen, hierdoor geremd worden. Anouschka Wolvers werd van achteren neergelegd en tegen een sterke tegenstander als Reiger Boys is het in de tegenstoot dan direct raak. Rijnvogels was van slag door de tegengoal. Stond af en toe op buigen, maar barsten zat er deze middag niet in.

De rust werd gehaald met een gelijke stand. Het was een onrustige eerste helft, maar nu met de wind in de rug zou Rijnvogels meer balbezit moeten genereren en meer rust in het elftal moeten krijgen. Daarnaast mocht Reiger Boys geen punten laten liggen in de strijd om de titel en dus zouden er meer ruimtes komen. Die voorspelling kwam aardig uit. Ook Reiger Boys kreeg direct na rust twee kansen, maar als Rijnvogels op de helft van de tegenstander kwam was het direct gevaarlijk. Jannette van Belen was tweemaal dichtbij na twee uitstekende acties en dito voorzetten van Claudia Owel en dat was de opmaat tot het offensief van FC Rijnvogels. Het was lekker druk op De Kooltuin, het publiek ging er achter staan en de thuisploeg begon steeds brutaler op de deur te bonken. Op aangeven van Claudia Owel had Jannette de goal op haar schoen. Met een fantastisch aanname speelde ze drie verdedigers uit. De inzet met haar linkerbeen werd met de kleine teen van de keepster tot corner gepromoveerd. Even later nog een kans voor Rijnvogels, ditmaal voor Claudia Owel. Na het passeren van haar directe tegenstander op links tikte ze de bal door de benen van de keepster. De bal leek uren onderweg, maar rolde tergend langzaam via de paal buiten. Daarna wederom een kolderieke situatie waarbij de verdedigster van Reiger Boys de bal met twee benen klemde en er een indirecte vrije trap in het zestien meter gebied werd toegekend aan Rijnvogels. De knal van Louise Sloos werd ternauwernood gekeerd in de mêlee van spelers op de doellijn.

Het bleek uitstel van executie en het werd een succes verhaal voor FC Rijnvogels. Met nog vier minuten op de klok zette Rijnvogels nog maar eens aan om toch de drie punten op De Kooltuin te houden. De bal werd in een kluwen van speelsters meerdere keren op doel geknald, maar het was uitgerekend de jonge Emma Heemrood die de trekker op dit alles beslissende moment wist over te halen. Het absolute hoogtepunt tot nu toe voor de jonge middenvelder, die zich dit seizoen in de basis heeft geknokt. Rijnvogels uit haar dak en niet van plan om dit nog uit handen te geven. De klok was snel op de negentig, maar er werd nog zeker een minuut of zes bijgetrokken. Het gelegenheidscentrum met Anna Parlevliet en Lisan Kranenburg verblikte of verbloosde niet en wist samen met Sandra Owel en Nikki Krayenoord stand te houden. Uit een corner werd het nog even gevaarlijk, maar Anouschka Wolvers stond op de lijn goed op te letten en knalde de bal naar voren.

Het eindsignaal klonk als muziek in de oren van alles en iedereen wat FC Rijnvogels lief was. Na een vier pijnlijke blessures, knalhard werken uit bij IJFC maar in de laatste minuut naast de volle winst grijpen en nog wat tegenslagen is het zo ontstellend knap wat deze groep in de wedstrijd tegen Reiger Boys heeft gepresteerd. Dit team geeft nooit op en zal nooit verzaken. Een dikke vette pluim voor deze hele groep. Daarnaast waren de resultaten op de andere velden gunstig te noemen voor Rijnvogels. In ieder geval voor een week op de tweede stek en daar gaan we met z’n allen even lekker van genieten. Volgende week is Rijnvogels vrij en dat komt wel eventjes goed uit. Even herstellen van de afgelopen acht weken. Nu op naar het beslissende slotstuk van deze competitie. De nacompetitie ligt voor het grijpen, het eerste doel is bijna bereikt. Bedankt voor deze fantastische voetbalmiddag.

Opstelling
Laura Kuijt (C), Sandra Owel, Anna Parlevliet, Lisan Kranenburg, Nikki Krayenoord, Anouschka Wolvers, Louise Sloos, Tirza Kromhout, Emma Heemrood, Claudia Owel, Jannette van Belen (’88 Roos Buckert)

Statistieken
’23 1-0 Tirza Kromhout
’27 1-1 Reiger Boys
’86 2-1 Emma Heemrood

Voor meer foto’s: FC Rijnvogels VR1 – Reiger Boys VR1 

 

26/03/2017


Alle wedstrijdverslagen van Vrouwen 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media