HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Vrouwen 1 knokt zich naar een bonuspunt

Het verschil tussen winnen en verliezen kan ook in een gelijkspel duidelijk zichtbaar zijn. Vorige week voelde het als verliezen en gisteren tegen hoogvlieger RVVH misschien wel als een winstpuntje. Niet op het moment zelf, want pas in de tiende minuut van de extra tijd capituleerden de vogels en was het gelijk. Het was een knotsgekke wedstrijd, waarin twee lange blessurebehandelingen de scheidsrechter lieten besluiten tot maar liefst zestien minuten blessuretijd. Na 106 minuten knokken kon de balans worden opgemaakt. RVVH liet haar klasse zien met goed positiespel maar kreeg weinig kansen, Rijnvogels knokte voor elke meter en kreeg vijf tot zes uitstekende kansen om de volle buit mee naar Katwijk te nemen.

Net als vorige week vond Rijnvogels vroeg het net. Tirza Kromhout wist na een mooi voorwerk van Bente Boogaard met een droge schuiver haar ploeg terecht op voorsprong te zetten. Een kwartier later een minstens zo mooie bal van Claudia Owel op diezelfde Tirza Kromhout, maar in de lange hoek plofte de bal centimeters naast de paal. Langzaam maar zeker ging RVVH ook een woordje meespreken in de wedstrijd en liet haar klasse zien. Met prachtige crossballen over veertig meter wisten ze het spel te verplaatsen. Maar Rijnvogels had zich keurig voorbereid en wist wat er ging komen. Tot grote kansen kwam het niet, een schot van dertig meter spatte uiteen op de lat en daarna was het Wendel van Riemsdijk met een mooie parade om de schade te voorkomen. De rust werd gehaald met een voorsprong, ook al stond Rijnvogels het laatste kwartier met de rug tegen de muur zonder echt in de problemen te komen.

Na rust was het duel meer in balans en kreeg Rijnvogels de kans om gevaarlijk te worden op de helft van de tegenstander. Grote kansen voor Loraine Kuijt en Claudia Owel hadden de belissing moeten brengen, maar de realiteit bleek anders. Het werd een slijtageslag in de tweede helft, waarbij de keepster van RVVH na een nare botsing het veld moest verlaten. RVVH moest alles op alles gaan zetten, Heerenveen had immers gewonnen en om nog een kans te maken in de titelstrijd moesten de drie punten in Ridderkerk blijven. In de zeventigste minuut sleepte Anouschka Wolvers haar ploeg er doorheen door de bal van de lijn te halen. Het bleek een rode lap op een stier voor de blauw-witten, want Rijnvogels werd steeds verder teruggedrongen. Het was knokken en alles geven voor een goed resultaat, iets waar Rijnvogels heeft bewezen in het verleden erg sterk in te zijn. Tot overmaat van ramp moest Sandra Owel er met een op het oog pijnlijke knieblessure vanaf. De klok tikte verder en op de counter wist Rijnvogels er steeds gevaarlijk uit te komen. Toch bleek de dodelijke honderdste (!) minuut de wedstrijd toch weer in evenwicht te brengen nadat RVVH via een corner had toegeslagen. Het leek gespeeld, maar Rijnvogels forceerde nog drie á vier spannende momenten voor de goal van RVVH in de slotminuten van de wedstrijd, maar na 106 minuten voetbal was de puntendeling een feit.

Rijnvogels heeft gestreden voor wat het waard was en het hele team verdiend een compliment. Er is keihard voor elkaar geknokt en een punt is verdiend. Nog een paar puntjes om handhaving veilig te stellen. Op basis van deze wedstrijd moet dat gaan lukken, zolang deze vechtlust in het team de boventoon voert.

Statistieken: 
’08 0-1 Tirza Kromhout
’90+10 1-1 RVVH

15/04/2018


Alle wedstrijdverslagen van Vrouwen 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media