HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Vrouwen 1 knokt zich bijna naast ADO Den Haag

De tweede oefenwedstrijd na de winterstop waarbij wederom een topklasser/BVO het vuur aan de schenen gelegd moest worden. Op het prachtige hoofdveld van De Kooltuin werd er gespard met de beloften van ADO Den Haag. Het werd een heerlijk potje waarin het spel op en neer golfde en waar Rijnvogels na een hele zwakke eerste fase goed voor de dag kwam.

Haagse bluf tegen de Katwijkse onverzettelijkheid, twee mooie ingrediënten om de vele geïnteresseerden langs de kant te gaan vermaken. Rijnvogels vloog erin en kon bijna al vroeg juichen na een onachtzaamheidje achterin bij de residentieclub. ADO schudde tweemaal met het hoofd en nam het heft in handen. Rijnvogels toonde weinig lef in de passing en als we dan ook nog achteruit gaan lopen was het profiteren geblazen voor de bezoekers. Als dan ook net voor rust door een fikse fout de rode loper wordt uitgerold is het dankbaar gebruik maken van de geboden kansen en staat de teller na een half uur op twee voor ADO.

Er werd gespeeld in blokken van dertig minuten en het tweede bedrijf was aanmerkelijk beter bij de Rijnvogels. Er werd met meer gif gespeeld, gestreden voor elke meter en voorin wisten de klasbakken elkaar beter te vinden. In de 34e minuut wist Rijnvogels dan ook via een uitstekende actie van Jannette van Belen de op dat moment ook terechte aansluitingstreffer te maken. Rijnvogels probeerde door te drukken, maar de eindpass werd vaak onderschept en stierven de aanvallen in schoonheid. Een corner van ADO betekende de 1-3. We stonden erbij en keken ernaar, terwijl de meiden van ADO over het algemeen een kop kleiner zijn dan Rijnvogels. De puntjes moeten dus nog op de i gezet worden en dat is helemaal niet erg, de competitie begint immers pas over drie weken.

Het derde bedrijf kwam Rijnvogels weer wat beter voor de dag. Er zat meer overtuiging in het positiespel en gevaarlijke aanvallen waren op twee handen te tellen. Yara Haasnoot was met een prachtig schot uit de draai dichtbij een goal. Het leer spatte helaas uiteen op de kruising. Aan de andere kant was ADO ook gevaarlijk, maar debutant Ebi Meijer wist met een aantal goede parades haar collega Brenda van den Berg af te lossen. De toeschouwers langs de kant moeten genoten hebben van de strijd want de passie spatte er vanaf bij beide teams. Met nog dertien minuten op de klok werd een geweldige vrije trap van Anouschka Wolvers op waarde geschat door onze aanvoerder Anique van der Klaauw en de bal werd subtiel met buitenkant rechts binnen gelopen. Rijnvogels klopte op de deur maar kreeg niet de juiste cijfercombinatie om het slot open te breken. Het bleef net als ADO er alles aan doen om de volgende goal te maken, maar het bleef bij een 2-3 nederlaag.

De meiden en staf waren na de stroeve start trots op het vertoonde spel en teamgeest. Rijnvogels is nu alweer een stuk verder dan voor de winterstop en dat gaat komende tijd alleen maar beter worden. Aanstaand weekend gaat de selectie op trainingskamp in Egmond aan Zee. Daar wordt een training afgewerkt en op zaterdag speelt de equipe van Wim Bouckaert een oefenwedstrijd tegen zondag hoofdklasser Buitenveldert VR2. Daarnaast zijn er natuurlijk ook verschillende teamuitjes gepland. Een mooi voetbalweekend om op terug te blikken dus en een mooie in het verschiet om op te verheugen. En nog drie weken voordat het echt werk begint!

Statistieken:
‘11 0-1 ADO
‘27 0-2 ADO
‘34 1-2 Jannette van Beelen
‘54 1-3 ADO
‘77 2-3 Anique van der Klaauw

 

21/01/2018


Alle wedstrijdverslagen van Vrouwen 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media