Vrouwen 1 knap door naar de volgende ronde!

Een knappe prestatie van onze meiden. Rijnvogels is ten koste van RCL en WVC samen met Ter Leede geplaatst voor de volgende ronde van de landelijke KNVB Beker. Het bleek met name in de eerste helft geen makkelijk klusje te worden tegen WVC uit Roelofarendsveen, maar uiteindelijk was het krachtsverschil toch dusdanig groot dat er een flinke uitslag neergezet werd.

Om 17:00 uur in de namiddag werd er afgetrapt op De Kooltuin. Onder wederom hete omstandigheden met temperaturen van ruim 25 graden. Voor de toeschouwers heerlijk, voor de 22 actrices op het veld een extra hindernis wat de krachten sneller laat wegvloeien. WVC ging voor haar laatste kans en speelde vol op de aanval en daar plukte het in het begin de vruchten van. Een leuke spelopvatting en een goede test voor de Rijnvogels. Na zeven minuten haalde Rijnvogels de counter er niet goed uit en wist WVC op voorsprong te komen. Toch stelde de thuisploeg snel orde op zaken. Na een kwartier bediende Mirjam Gerling met een half hoge voorzet Jannette van Belen, die het overzicht behield en de bal terug legde waarna Yara Haasnoot met een bekeken schuiver de ploegen weer naast elkaar zette. Rijnvogels leek daarna door te drukken, maar het was wederom WVC dat de voorsprong pakte. Na een kleine twintig minuten spelen ging een vrije trap via de lat en de rug van Brenda van der Berg in de goal en dus moest Rijnvogels wederom in de achtervolging. Kansen over en weer maar uiteindelijk wist Rijnvogels de gelijkmaker binnen te werken. Via een corner wist Anouschka Wolvers in de rebound de 2-2 de produceren. Na een goede aanval met één keer raken over veel schijven verwerkte de keepster de bal verkeerd en kon Jannette van Belen met een mooie lob van dertig meter de keeper passeren. Niet veel later een identieke situatie. Wederom wordt de bal in de voeten geschoven bij Rijnvogels en ditmaal flikte Mirjam Gerling het kunstje wat Jannette van Belen drie minuten eerder ook deed: de bal van flinke afstand over de keeper liften.

Met een verschil van twee de rust in na een vreemde eerste helft. De echte scherpte ontbrak een beetje. Drie wedstrijden in de week in deze warme omstandigheden en ook nog eens op een laat  tijdstip spelen is niet niks. Claudia Owel verving in de rust de weer net in training zijnde Jannette van Belen en gaf de ploeg wat nieuw elan. Rijnvogels kwam beter uit de kleedkamer, maar toch was het WVC dat terug kwam in de wedstrijd. Achterin werd een kopduel verloren en dus kon de ijzersterke nummer tien van WVC doorgang vinden naar het Rijnvogels doel en was er geen houden meer aan. Na een uur spelen verving Lisan Kranenburg de sterk spelende Anna Parlevliet. Een minuut later was het verschil weer twee. Claudia Owel stuurde Nikki Krayenoord weg, die met een mooie run van eigen helft iedereen haar hielen liet zien en ook de keeper kansloos liet. De krachten vloeiden weg bij de moedig spelende bezoekers en Rijnvogels kon gaan uitlopen. Anique van der Klaauw kon voor het eerst dit seizoen haar handelsmerk tonen en de bal knalhard uit een corner van Mirjam Gerling binnen koppen. Een prachtige kopstoot en dat was niet de laatste deze middag. Nadat beide ploegen kansen hadden laten liggen op meer doelpunten, was het Yara Haasnoot die met een mooie tegendraadse kopbal de eindstand op 7-3 bepaalde.

Niet de allerbeste wedstrijd van de voorbereiding, maar Rijnvogels is knap naar de volgende en dat is wat telt. Het mag zich gaan meten met de grootmachten in het vrouwenvoetbal op dit moment en dat is een dik compliment voor deze ploeg die over een ijzersterke mentaliteit beschikt. Nooit het hoofd laten hangen en altijd er met zijn allen keihard voor werken. Komende week staat in het teken van de competitiestart. De generale repetitie vindt aanstaande woensdag plaats, wanneer er wordt geoefend tegen hoofdklasser Ter Leede VR2. Daarna de clash tegen Rhoon, waar vorig seizoen de beker tegen werd gewonnen. De groep heeft haar zinnen gezet om wederom zo hoog mogelijk te eindigen in de competitie en niet in de problemen te komen. Als de meiden zo hard blijven werken en als team blijven opereren behoort dit zeker tot de mogelijkheden…