Vrouwen 1 kan na winst naar boven kijken

Op een zonovergoten Kooltuin stond FC Rijnvogels tegenover Be Quick’28.

Vorig seizoen keek Rijnvogels in het eerste duel tegen dit team in Zwolle al na 10 minuten tegen een 3-0 achterstand aan. Niets van dit alles in deze wedstrijd. Beide teams hadden de wil om te voetballen. Rijnvogels had in de eerste minuten een lichte overhand en zocht zich een weg naar voren. Het is al in de 2e minuut dat Rijnvogels de score kan openen, maar de weggestuurde Kim Zethof schoot de bal over het doel van de Zwollenaren. Ook vandaag speelde de wedstrijd zich voornamelijk op het middenveld af, waar diverse duels werden uitgevochten. In de 11e minuut is het Jeanny Harders die zo’n duel op het middenveld wint en in een uiterste poging de bal te raken Kim zethof nog een keer kan wegsturen. Dit keer wil ze de bal geplaatst inschieten maar vindt de doelvrouw op haar weg. Be Quick kan in de 21e minuut vanuit een counter voor het eerst gevaarlijk worden, maar de bal die wordt ingedraaid, zeilt naast de buitenkant van het doel. Rijnvogels heeft op dat moment de overhand en beloont zichzelf in de 28e minuut op een heel fraaie wijze. Op het middenveld pikt Kitty Suzan de bal op en in een werkelijk prachtige combinatie met 2 andere teamspelers wordt ze voor het doel gezet. Ze kijkt, ziet Justine Jansen in komen lopen, geeft alles en iedereen het nakijken met haar pass en dan is appeltje eitje voor de linksbuiten van Rijnvogels. 1-0

Even probeert Be Quick aan te zetten en zo krijgt het in de 36e minuut een corner, die bij de tweede paal kan worden ingekopt. Op dat moment is Lisanne Wallaard even de held van Rijnvogels, want ze haalt de bal letterlijk van de lijn af. Geen doelpunt voor Be Quick gelukkig. Rijnvogels ging op een 1-0 ruststand af, al had dat in de blessure tijd via Kim Zethof zelfs nog 2-0 kunnen zijn.

Na rust zelfde beeld als voor rust. Rijnvogels behoudt de overhand in het spel en dat is al weer winst op de laatste wedstrijden. Be Quick is niet bij machte om het goed spelende Rijnvogels vleugellam te maken. Zo krijgt Rijnvogels 2 kleine kansen via Kitty Suzan, maar daar mist het aan kracht in de afwerking. In de 60e minuut krijgt Be Quick een vrije trap aan de rechterkant van Rijnvogels. De indraaiende bal vliegt voorlangs. Even later zijn het de vogels, die via Justine Jansen een vrije trap mogen nemen. De keepster stompt de bal over het doel. Rijnvogels blijft de wedstrijd verder controleren en het is een wonder dat het maar bij 1-0 blijft , want in de resterende minuten zijn er mega kansen voor Rijnvogels om de score uit te breiden.

Conclusie is dat Rijnvogels de weg naar boven is ingeslagen en dat het stapje voor stapje omhoog klimt in de stand. Volgende week reizen ze af naar het hoge noorden waar in Groningen Oranje Nassau de volgende tegenstander is.