HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Vrouwen 1 kan eindelijk weer juichen

Ontlading, vreugde en misschien een klein beetje opluchting vochten om voorrang na de wedstrijd tegen Klarenbeek. Na de maand november, waarin vier maal op rij werd verloren, was deze overwinning keihard nodig. Rijnvogels toonde zich een goede leerling ten opzichte van de wedstrijd tegen Odysseus ’91. Van de vijf echte grote kansen werden er twee formidabel afgemaakt en achterin bleef het boeltje nagenoeg de hele wedstrijd gesloten. Drie punten in de pocket en met de confrontatie met concurrent Heerenveense Boys in het vizier kan zaterdag er wel eens voor zorgen dat we 2018 een stuk rooskleuriger in gaan zien. Zo snel kan het gaan in het voetbal.

Wie van vechtvoetbal houdt kwam volledig aan zijn trekken op sportpark De Paauw. Met de terugkeer van een blessure herstelde Anna Parlevliet in de basis en een uitstekende Anique van der Klaauw op het middenveld had Rijnvogels twee wijzigingen aangebracht in de basiself en dat bracht een hoop gif in het elftal. Onze klasbak Bente Boogaard moest helaas een wedstrijdje brommen na de dubbele gele kaart van vorige week, maar is gelukkig volgende week weer inzetbaar. Rijnvogels zat redelijk in de wedstrijd en wist op strijd meer op de helft van de tegenstander te zijn dan andersom. Aan de bal was het slordig, maar met een grote dosis vechtlust kwam ons vlaggenschip toch tot goede daden. Zo twijfelde Loraine Kuijt iets te lang in een overtal situatie voor de goal en loste Anique van der Klaauw een kanonskogel die een half metertje voorlangs ging. Even later draaide Claudia Owel mooi weg, maar haar schot kwam hoog in het zijnet. Zelf moest onze eigen goalie Wendel van Riemsdijk driemaal reddend optreden door simpel balverlies in de as van het veld. Om niet het verhaal van vorige week te herschrijven werd het tijd voor een goal en deze kwam er gelukkig ook. Een lange bal van achteruit, waar Loraine Kuijt weer eens op opportunisme zich door alles en iedereen heen beukte en Tirza Kromhout wist te bedienen. Onze stylist wilde met een lage schuiver de openingstreffer op haar naam zetten, maar met een uiterste krachtsinspanning kwam er nog een redding van de keeper. Gelukkig stond Claudia Owel op de juiste plek en zo mocht ze haar derde seizoenstreffer bijschrijven. Daarna kwam Rijnvogels ook voetballend wat beter voor de dag en twee razendsnelle aanvallen werden net niet binnen gelopen. Desondanks met een goed gevoel de rust in.

Een kopie van vorig seizoen, waarin Rijnvogels de eerste helft ook de betere was en met dezelfde stand ging rusten. Toen liet het zich de tweede helft verrassen. Het gekke is dat dit nu ook weer leek te gebeuren. De discipline bij balbezit tegenstander was even weg en dat ging ten koste van de organisatie. Na tien minuten beven en wat omzettingen was het gevaar geweken en kwam Rijnvogels eigenlijk nog maar één keer echt goed weg. Dat was nog ongeveer een uur spelen toen Wendel van Riemsdijk misschien wel haar mooiste redding van het seizoen uit de hoge hoed toverde. Een trage inzet naar de lange bovenhoek werd met een prachtige zweefduik in één keer klem gepakt. Zo pak je punten voor je team en dat moet een kick geven. Ook Rijnvogels kreeg in het tweede bedrijf weer kansen. Zo kwam Loraine Kuijt al snel aan de zijkant van de goal voor de keeper en knalde Louise Sloos vanaf een meter of elf de bal net niet tussen de palen. Tirza Kromhout had net buiten de zestien een mooie knal in het hoofd, maar de bal suisde over. Het was erg spannend en de wedstrijd werd steeds chaotischer, maar steeds had Rijnvogels een antwoord op de dadendrang van Klarenbeek. Rijnvogels counterde zich in de slotfase naar de welverdiende overwinning. Een lange bal van invaller Anouschka Wolvers viel precies goed tussen de verdediger en ondanks een paar meter achterstand spurtte de van een blessure herstelde en eindelijk pijnvrije Jannette van Belen als een sneltrein richting de goal en dan laat ze altijd haar absolute klasse zien.

Wedstrijd in de pocket en een feestje op de route van Apeldoorn naar Katwijk. Eindelijk beloond het team zichzelf door de vele mogelijkheden die het creëert om te zetten in een paar goals. Voetballend was het geen beste beurt, maar Rijnvogels was absoluut niet de mindere van opponent Klarenbeek en in deze fase is de manier waarop totaal niet belangrijk. Op naar de laatste wedstrijd van dit kalenderjaar. Een succesvol jaar, waarin deze meiden Rijnvogels definitief landelijke naamsbekendheid hebben geschonken en wat een prachtige afsluiter verdiend. Heerenveense Boys komt op bezoek. Een, zoals dat in voetbaltermen heet, zes punten duel. Vuurwerk op De Kooltuin dus.

Statistieken
’34 0-1 Claudia Owel
’88 0-2 Jannette van Belen

Meer foto’s: SC Klarenbeek – FC Rijnvogels  

03/12/2017


Alle wedstrijdverslagen van Vrouwen 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media