HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Vrouwen 1: het kan nog! 

Uit de dood herrezen was misschien wel de juiste benaming voor de prestatie van FC Rijnvogels tegen DSS uit Haarlem. Na een zeer slap begin van de Kooltuin bewoners keek de ploeg van Wim Bouckaert al na vier minuten tegen een vroege achterstand aan. Het duurde tot de allerlaatste seconde van de wedstrijd voordat de opgelopen schade was het hersteld. Juist op het moment dat misschien alle hoop weg was gevlogen… Het wordt een knotsgekke slotdag in de landelijke 1e klasse A.
Want het duurde wel heel erg lang voordat er een bres werd geslagen in de Haarlemse muur die werd opgetrokken na de openingstreffer. Rijnvogels richtte zich in het tweede kwart van de wedstrijd op en probeerde voor rust langszij te komen. Kansen genoeg. Twee boogballen van Jannette van Belen waarvan er eentje op de lat plofte en eentje over waren de inleiding tot de beschieting. Tirza Kromhout met een poging, Claudia Owel met een dotje van een kans en Jannette van Belen die bij de eerste paal voor haar tegenstander opdook. Er werden genoeg bommen en granaten afgevuurd maar het werd voor Rijnvogels de wedstrijd van de blessuretijd. Het was Claudia Owel die diep werd gestuurd en keurig het overzicht bewaarde en de meegekomen Jannette van Belen in stelling bracht. Onze spits hield het hoofd koel en bracht haar ploeg op gelijke hoogte. Rijnvogels had DSS bij de strot en wilde het liefst gelijk aan de tweede helft starten, maar helaas kan dat niet.
De ingeslagen weg een vervolg geven en zo snel mogelijk de tegenstander weer met de rug tegen de muur zetten. Dat was het devies voor ons vlaggenschip, strijdend naar een goed resultaat. De realiteit was echter anders en het waren de invallers van DSS die de wedstrijd een voor hun goede impuls wisten te geven. Het werd een open wedstrijd waarbij de bezoekers kleine kansjes kregen en waar bij Rijnvogels de goede eindpass ontbrak om de Haarlemse muur te doen afbrokkelen. Het werd flipperkast voetbal waarbij er een groot beroep werd gedaan op het karakter wat de ploeg van Rijnvogels zo kenmerkt. Verdedigend moesten alle zeilen bijgezet worden en aanvallend werd er een bijzonder groot beroep gedaan op de creativiteit van het elftal. En wat duurde het lang om een gaatje te vinden. Rijnvogels bleef het maar proberen en naar mate de tijd verstreek steeds meer tegen beter weten in. Het lukte niet om voor de beslissing te zorgen. Totdat minuut 95 aanbrak. De ingevallen Yara Haasnoot (op de weg terug van een enkelblessure) wist met een boogballetje Tirza Kromhout te bedienen, die de bal uit de kluts meenam en de bal onder de keepster van DSS door wist te schuiven. Een ontlading van jewelste brak los, zowel op het veld als langs de kant. De Kooltuin werd gek van vreugde en ontlading. Helemaal toen de scheidsrechter na de goal direct het eindsignaal liet horen en het nieuws dat koploper Klarenbeek ruim had verloren van Odysseus. De Oosterlingen gaan een lastige wedstrijd tegen Rhoon onder de rook van Rotterdam tegemoet op een slecht veld tegen een stugge ploeg.
Het kan allemaal nog volgende week. Gaan voor de beste uitgangspositie voor de nacompetitie, een verschrikkelijk lastige uitwedstrijd tegen Odysseus in Utrecht, de periodetitel pakken en/of een beslissingswedstrijd afdwingen voor het kampioenschap. Er groeit in ieder geval wat moois binnen de groep, welk pad ook bewandeld gaat worden. Gelooft u in wonderen?
Opstelling: 
Laura Kuijt (C), Sandra Owel, Anna Parlevliet, Lisan Kranenburg, Nikki Krayenoord, Emma Heemrood, Louise Sloos (’61 Yara Haasnoot), Tirza Kromhout, Anouschka Wolvers, Claudia Owel, Jannette van Belen
Statistieken: 
’04 0-1 DSS
’45+2 1-1 Jannette van Belen
’90+5 2-1 Tirza Kromhout

30/04/2017


Alle wedstrijdverslagen van Vrouwen 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media