Vrouwen 1 heeft ticket voor de volgende ronde binnen

Prachtige goals zorgen voor een simpele bekerzege

Rijnvogels heeft op volwassen wijze een 1-5 overwinning geboekt op de reserves van Oranje Nassau. Het tweede elftal van het Groningse vrouwenvoetbal bolwerk (drie seniorenteams op hoog niveau) verweerde zich kranig, maar kon ons vlaggenschip het geen moment echt moeilijk maken. De reden dat de wedstrijd niet tot volle wasdom kon komen was te danken aan de one man show van arbiter Van Gils. Dat de teams gezamenlijk een klacht gaan indienen tegen het idiote gedrag van de leidsman zegt genoeg en daar laten we het verder ook bij. Goede nieuws is dat Rijnvogels de volgende ronde heeft bereikt en dat het als team weer een stap in de goede richting heeft gemaakt. Vooral op mentaal vlak was het een interessante beproeving.

Ons vlaggenschip startte prima en Daphne Troost had een aanvallende hoofdrol in de beginfase. Na negen minuten was het al raak. Een vlot lopende aanval ging daar aan vooraf. Met haar linkerbeen wist Daphne Troost de bal in de lange hoek te knallen. Dat de bal nog getoucheerd werd door een been van de tegenstander had geen invloed meer op de afloop. Rijnvogels op voorsprong en op zoek naar meer. Nadat Wilan Gies Broesterhuizen na ruim een kwartier het op haar heupen kreeg en het voorbereidende werk op zich nam was het wederom Daphne Troost die ditmaal uitstekend het overzicht behield en de meegelopen Mandy de Boer een niet te missen kans bood. Prima veldspel en het hoogtepunt van de wedstrijd kwam een handjevol minuten na de 0-2. Klasbak Lavinia Poku steekt in een prima vorm dit seizoen en werd vanaf de middenlijn in de diepte gestuurd en zag in een oogwenk dat de Oranje Nassau goalie te ver voor haar goal stond. Met links produceerde de aanvalsleider een prachtige boogbal over 35 meter en dat deed alle toeschouwers zetten tot een groot applaus. Een prachtige treffer. De doelpuntenregen was nog niet over voor rust. Een onbegrijpelijk gegeven penalty zorgde voor de achteraf eretreffer voor Oranje Nassau. Wilan Gies Broesterhuizen maakte voor rust haar eerste treffer van het seizoen en wat voor eentje. Ze soleerde voorbij vier tegenstanders en wist met links de bal in de lange hoek te plaatsen.

Na rust deden beide ploegen na onderling overleg het een stukje rustiger aan. Belachelijk, maar nodig omdat leidsman Van Gils een leuke voetbalmiddag onmogelijk maakte, maar na afloop zeker zijn doel had bereikt. Hij was in menig huiskamer onderwerp van gesprek. Zijn naam Googelen zegt genoeg. Bizar maar waar. Rijnvogels kreeg in de tweede helft nog een aantal mooie kansen om de score uit te breiden. Na dik een uur spelen was het Mandy de Boer die haar tweede van de middag wist te maken en zich ook mocht kronen tot een van de uitblinkers van de middag. Ondanks dat er nog genoeg randzaken te bespreken zijn, houden we het bij het spel en daar kunnen beide teams een voldoende voor krijgen. Nadat na negentig minuten de laatste fluittonen klonken van de rondreizende one man show Van Gils had Rijnvogels bemachtigd waar het zaterdagochtend vroeg voor in de bus was gestapt.

Complimenten voor beide teams die er gezamenlijk een goede wedstrijd van wilden maken. Oranje Nassau gaat volgende week spelen voor ook een ticket voor de volgende ronde tegen HZVV. Rijnvogels reist af naar Klaaswaal om tegen SSS II te spelen, die dit weekend overigens verstek moesten laten gaan tegen HZVV. De aftrap is daar om 12.00 uur. Aanstaande woensdag de echte grote test om te zien waar het staat in de voorbereiding. Op De Kooltuin wordt er om 19.30 uur afgetrapt tegen de VV Alkmaar beloften, uitkomend in de eredivisie voor beloftenteams. Iets om naar uit te kijken voor de spelers om trainer Wim de Jong nogmaals te overtuigen van hun kunnen, want er valt genoeg te kiezen dit seizoen. Wat dat betreft wordt er al smachtend uitgekeken naar de start van de topklasse. Complimenten voor het team deze wedstrijd, er stond een eenheid op het veld wat elkaar goed coachte en onder andere op mentaal vlak een stap aan het maken is. Deze wedstrijd droeg daar goed aan bij. Het was weer een nuttige voetbalweek. Op naar aanstaande woensdag.

HZVV – SSS II AFG

Rijnvogels (+11) leidt in de poule met 6 punten uit 2 wedstrijden, gevolgd door Oranje Nassau II (-2). met 3 punten uit 2 wedstrijden. HZVV (-7) en SSS II (-2) hebben beide 1 wedstrijd gespeeld en 0 punten.