Vrouwen 1 heeft geen antwoord op DSS

In de laatste heenronde in de 1e klasse A heeft Rijnvogels het niet kunnen bolwerken tegen het Haarlemse DSS. De rood-groenen boekten een verdiende overwinning op basis van het aantal kansen en een uitstekende teambeleving. Eindstand 2-0.

De eerste helft was niet goed bij Rijnvogels. DSS liet de bezoekers het spel maken en wisten de aanvallende plannen van Rijnvogels in een vroegtijdig stadium te beteugelen. Met een flinke dosis strijd werd ons vlaggenschip eigenlijk afgetroefd er waren de spannende momenten voor het doel van keeper Laura Kuijt die haar ploeg deze middag meerdere malen op de been hield. Daarnaast raakte de thuisploeg de lat en daar tegenover stond een halve mogelijkheid voor Rijnvogels.

In de tweede helft trapte Rijnvogels in ieder geval het gaspedaal volledig in. De duels werden aangegaan en men wist wat gaatjes te slaan in de Haarlemse muur. Een goede kans vanaf het zestien meter gebied voor Louise Sloos had de sleutel tot meer kunnen zijn, maar de vrije inzet ging naast. Niet veel later is het DSS met een uitval wat dan toch de voorsprong oplevert die het in de eerste helft al had moeten verkrijgen. Nadat er tweemaal te wild wordt ingegrepen krijgt de DSS aanvaller een niet te missen kans, we krijgen er nog een voetje tegen aan maar de bal wordt niet goed weggewerkt en dus rolt de bal in eigen doel.

Eerlijkheid gebied te zeggen dat Rijnvogels de matige eerste helft van zich af wist te schudden en in ieder geval knalhard werkte om wat te forceren. De bal was voornamelijk op de helft van de tegenstander. Met snelle uitvallen maakt kan DSS daarna doen waar ze goed in zijn. De 2-0 viel halverwege de tweede helft ook in het mandje, ook al had deze nooit geteld mogen worden. Claudia Owel wordt vastgehouden in balbezit en geeft daardoor een foute pass. De arbiter van dienst heeft de fluit in de mond, maar besluit op onverklaarbare wijze toch door te laten spelen. Het veld ligt open en een counter uit het boekje zorgt voor de niet meer te overbruggen voorsprong voor DSS.

Tot echte kansen kwam Rijnvogels niet deze middag, maar toch bleef de ploeg het proberen en ging de balcirculatie omhoog. Helaas mocht het deze middag niet baten. Het bleef bij een verdiende overwinning voor DSS, die de zaakjes deze middag iets beter op orde had. Een offday dus. Dat kan gebeuren en laten we volgende week tegen Rhoon maar zien dat een stap terug soms drie stappen vooruit oplevert.