HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Vrouwen 1 goed uit de startblokken

Zes treffers op een stormachtig sportpark Olympus

Met een ruime zege op de studenten van Odysseus ’91 is Rijnvogels goed ontwaakt uit de winterslaap. Maar liefst zes keer wist Rijnvogels de trekker over te halen en dat is wat je wilt zien van een ploeg die bovenaan staat in de hoofdklasse. De ploeg van Wim Bouckaert had net als de tegenstander moeite met de gierende wind die dwars over het veld heen blies, maar ging uiteindelijk het beste met de omstandigheden om. Het veldspel was ietwat stroperig, maar er is zo goed als niks weggegeven en voor de goal zeker in de eerste helft was bijna elke kans een doelpunt.

Het is toch altijd spannend hoe een team uit de winterslaap komt op een moeilijk bespeelbaar veld met windkracht 7 mee en tegen. Het voetballen werd Rijnvogels door een fel (mooi om te zien) spelend Odysseus erg moeilijk gemaakt en de Katwijkers waren zelf wat slordig in de beginfase. Zoals een echte aanvoerder betaamd, trok Ramona van der Harst haar ploeg over het dooie punt door met een door de wind gedragen kanonskogel via de lat in het net te laten ploffen. Slechts acht minuten gespeeld en de eerste bal op doel is gelijk een treffer. Dat zien we graag. Beide ploegen konden de bal niet echt goed in de ploeg houden en daardoor werd het de vraag wie het beste de tegenstoot kon uitspelen. Na een half uurtje was het uitblinker Wilan Gies Broesterhuizen die goed wist door te zetten, de keepster passeerde en de bal in het lege doel liep. Het scorebord gaf 0-2 aan en met de gedachte dat Odysseus in de tweede helft wind mee had, moest er eigenlijk nog wel eentje bij. Je weet het immers nooit met de niet aflatende inzet van de paars-witten, die geen moment onbenut lieten om met veel spelers mee te sluipen in de counter. De defensie van de koploper van de hoofdklasse liet echter geen kansen toe in het eerste bedrijf. Net voor rust de mooiste goal van de middag. Een counter over veel schijven wist uiteindelijk weer bij Wilan Gies Broesterhuizen te komen, die haar tegenstander passeerde en na een overstapje van Jannette van Belen liet Romy Scherpenzeel haar klasse zien door de keepster op de vierkante meter haar hielen te laten zien. Een heerlijke goal en weer was het Wilan Gies Broesterhuizen, die haar ploeg deze middag echt bij de hand nam, die zelfs de 0-4 nog kon maken, maar haar inzet ging vanaf rechts rakelings naast.

Na rust was het oppassen voor de tegenwind en werken aan een Rijnvogels wat iets meer overleg in het spel kon krijgen. Het was te slordig en dat kwam niet alleen door externe factoren zoals het weer of het niveau van de tegenstander. Een kleine omzet betekende dat het wat makkelijk kon spelen in de breedte van het veld en gaf wat meer rust in het spel. In het begin van de tweede helft toch twee gevaarlijke situaties voor de goal van Rijnvogels na balverlies en het niet goed inschatten van de dieptepass. Daarna begon het te lopen en speelde Rijnvogels een goede tweede helft. Het spel werd in aanvallend opzicht goed verplaatst en met iets meer lef had de score richting de dubbele cijfers kunnen lopen. Een penalty in de zeventigste minuut van Jannette van Belen, voorafgaand een sterke actie van Loraine Kuijt en Wilan Gies Broesterhuizen werd neergelegd in het zestien meter gebied, bracht de score op vier. Rijnvogels bleef aardig gretig en een mooie steekbal van links naar rechts liet Romy Scherpenzeel, met een mooi geplaatste schuiver, haar tweede van de middag noteren. Het slotakkoord was voor Ramona van der Harst, die het bal ook al opende met een mooie goal. Een discutabele vrije trap in het zestien meter gebied van Odysseus werd keurig in de lange hoek gedeponeerd.

Een mooie start voor ons vlaggenschip. Het was een wedstrijd met zowel sterke als mindere punten, waar de ploeg komende week op trainen weer op voort kan borduren. En er staat wat op het programma volgende week, namelijk de derby tegen Ter Leede. Daar gelden andere wetten en regels. Rijnvogels zal dus nog een aantal tandjes bij moeten schakelen en weer laten zien dat het baas in eigen huis is. De eerste van elf hordes na de winterstop is genomen…

Statistieken:
’08 0-1 Ramona van der Harst
’28 0-2 Wilan Gies Broesterhuizen
’33 0-3 Romy Scherpenzeel
’69 0-4 Jannette van Belen
’72 0-5 Romy Scherpenzeel
’75 0-6 Ramona van der Harst

 

 

Check hieronder het fotoverslag van Odysseus ’91 – FC Rijnvogels! (klik op het blauwe FB logo)

10/02/2019


Alle wedstrijdverslagen van Vrouwen 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media