HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Vrouwen 1 gelijk in mooi schouwspel

Een onvervalste derby op sportpark De Kooltuin waarin de neutrale toeschouwer de grote winnaar was deze middag. Rijnvogels en Ter Leede wilde onder geen enkele voorwaarde voor elkaar onder doen en dat leverde een wedstrijd op met redelijk goed voetbal en een fantastische beleving bij beide elftallen.

De beginfase was overduidelijk voor Ter Leede dat beter uit de startblokken was gekomen. De Sassenheimers waren met een sterk elftal naar De Kooltuin gekomen met een hoop oud-pupillen van Rijncogels trainer Wim Bouckaert in de gelederen. Binnen drie minuten was het al raak. Buitenspel werd weggewuifd en in de daaropvolgende situatie stuiterde de bal de goal in. Geen fijne start dus maar na vijf minuten was het plotsklaps raak voor de Katwijkers. Na een diepe bal op de voorwaartsen werd de verdediger van Ter Leede zodanig onder druk gezet dat ze de bal pardoes met een hoge lob in eigen doel werkte.

Een gelijke stand maar het was Ter Leede wat beter in de wedstrijd zat. Rijnvogels moest even wennen aan het sneller handelen, er was veel onnodig balverlies en de organisatie was niet optimaal. Dit leidde tot twee mooie treffers van de bezoekers en de 1-3 tusstand was zeker niet onterecht.

Na een half uur rechtte Rijnvogels de rug en hield Ter Leede in de houdgreep en liet pas na het laatste fluitsignaal weer los. Veel meer zelfvertrouwen, nauwkeurigheid en beleving zat er in het team en dat begon zijn vruchten af te werpen in het wedstrijdverloop. Na zo’n veertig minuten kwam de uitstekend spelende Claudia Owel door op rechts en wist met een hoge bal van de zijkant de keeper te verschalken die aan de grond genageld stond.

Het was zoeken naar meer en er ontspon zich een heerlijke wedstrijd. Waar Rijnvogels op zoek ging naar de gelijkmaker kwam er bij Ter Leede wat frustratie om de hoek kijken wat enkele onnodige overtredingen tot gevolg had. Na goed doorjagen was het dan toch prijs voor Rijnvogels. Wederom werd er perfect volgens plan druk gezet en wist Jannette van Belen te doen waar ze goed in is: goals maken.

Met nog een goed kwartier op de klok voelde deze wedstrijd aan als een competitiewedstrijd met grote belangen. De technisch vaardige dames van Ter Leede met snel en direct spel tegen het als eenheid ver vooruit druk zettende Rijnvogels wat tactisch hun zaakjes na de openingsfase perfect op orde had. Het ging echter om een oefenwedstrijd maar liet wel zien de opmaat te zijn voor de grote kraker van volgende week als de competitie hervat wordt tegen koploper Klarenbeek.

De stand bleef in het laatste kwartier ongewijzigd maar toch voelde Rijnvogels zich de morele winnaar van deze middag. Terug komen van een 1-3 achterstand en daarna de hoofdklasser de wil opleggen. Het geeft vertrouwen voor de hervatting van de competitie. Een dikke pluim voor de spelersgroep en een ding is zeker… Klarenbeek is gewaarschuwd voor aanstaande zaterdag!

Statistieken:
’03 0-1 Ter Leede
’05 1-1 Eigen doelpunt
’11 1-2 Ter Leede
’23 1-3 Ter Leede
’41 2-3 Claudia Owel
’61 3-3 Jannette van Belen

05/02/2017


Alle wedstrijdverslagen van Vrouwen 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media