HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

VROUWEN 1 | Geflatteerde nederlaag na geweldige eerste helft

Rijnvogels bracht de koploper aan het wankelen, maar moet na rust capituleren

“We hebben het dit seizoen nog niet eenmaal zo ontzettend lastig gehad. Rijnvogels speelde fantastisch.” Het waren de woorden van de winnende trainer van aanstaand landskampioen Saestum wat dit seizoen nog niet eenmaal een nederlaag heeft moet incasseren. En hij had gelijk. Rijnvogels speelde haar allerbeste helft van het seizoen op het moment dat de weerstand het hoogste was. De ploeg joeg op elke vierkante meter van het veld af en liet het bezoek uit Zeist in de eerste helft alle hoeken van het veld zien. Liefst zes doelrijpe kansen kon het noteren maar het zit in het afronden gewoon even niet mee. Nadat Saestum voor rust met alle geluk van de wereld op voorsprong wist te komen, wist het direct na rust weer toe te slaan en daarna was de lucht eruit bij de ploeg van trainer Samira El Abdallaoui.

Hogeschool voetbal in het kwadraat in het eerste bedrijf op De Kooltuin. Slechts viermaal wisten de bezoekers in de eerste helft over de middenlijn te komen en dat was allemaal de verdienste van de thuisclub. De ploeg schoot uit de startblokken en stopte zoveel energie in de wedstrijd dat het heer en meester was. Al snel was het Kitty Susan na een knappe trekbal van Kim Zethof die van dichtbij het leer op de paal knalde. De vrije trappen van Romy Scherpenzeel waren deze zaterdag extra geladen met buskruit en tweemaal toe was het vingerkootje van de keepster de spelbreker. Ook Daphne Troost liet haar linkerbeen spreken en een mooie vrije trap was prooi voor de Zeister goalie. Op aangeven van keepster Kelly Steen snelde Kim Zethof alleen het vijandelijke zestien meter gebied in maar wederom zat de keeper er tussen. Rijnvogels bleef maar druk zetten en afjagen en uitblinker Tirza Kromhout kon tweemaal afdrukken uit een voorzet maar ook dit leverde geen succes op. Tussendoor kwam Saestum er voor het eerst razendsnel uit en het was met alle geluk van de wereld direct raak. Van links werd de bal keihard voorgetrokken en via een Rijnvogels speler ketste de bal de goal in. Rijnvogels liet het er niet bij zitten en bleef maar beuken op het doel van de bezoekers maar helaas geen beloning.

Alle lof voor Rijnvogels want het was een galavoorstelling wat de ploeg liet zien. Duels werden uitgevochten op leven en dood, waar Anique van der Klaauw haar ploeg het goede voorbeeld gaf en voorop in de strijd ging. Helaas toch weer de kous op zijn kop en even later maakte Kelly Steen haar doel goed klein bij de tweede en laatste uitval van Saestum in de eerste helft. Na rust ging de achtvoudig landskampioen hoger druk zetten en dat herkenden de Kooltuinbewoners te laat. Toch viel de tweede treffer van de middag een beetje uit de lucht maar eerlijkheid gebied te zeggen dat het ook geweldig werd uitgespeeld en uiteindelijk werd het lot van Rijnvogels met een kopbal bezegeld. Rijnvogels had zoveel gegeven en de treffer bleek de nekslag te zijn. Het werd een geflatteerde zege voor de bezoekers waar de goals van hoge kwaliteit waren met onder andere een geweldige poeier van dertig meter strak in de kruising. Saestum liet zien waarom het dit seizoen fluitend kampioen gaat worden en ver boven de rest uit is gestegen. Maar wat als een paar van de minimaal zes goede kansen waren benut in het eerste bedrijf, wat als….

Het is de koe in zijn kont kijken. Maar Rijnvogels heeft bewezen dat het verreweg het allerbeste wat het vrouwenvoetbal in de amateurwereld heeft te bieden kan overklassen met geweldig voetbal en een gezond dosis lef. Daar zijn we erg trots op in Katwijk aan den Rijn alleen nu is het zaak om het nog langer vol te kunnen houden en zakelijker te zijn voor de goal. Het klinkt gek na een 0-5 nederlaag, maar de trouwe volgers kunnen alleen maar trots zijn op ons vlaggenschip en moeten hebben genoten. Anders hou je niet van voetbal. Op naar volgende week tegen SSS, in Klaaswaal moet het gaan gebeuren voor Rijnvogels.

08/05/2022


Alle wedstrijdverslagen van Vrouwen 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media