HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Vrouwen 1 geeft lesje effectiviteit

Een erg stevig duel op sportpark Het Hoge Land op de laatste zaterdagmiddag van het jaar 2016 waarin de competitie werd bedreven. Wie van vechtwedstrijden houdt was aan het goede adres deze middag, want beide ploegen hadden de punten deze middag keihard nodig. Berkel om uit de gevarenzone te komen en Rijnvogels om mee te blijven doen in de top van het klassement. Na een vroege tegengoal beet Rijnvogels zich vast in de tegenstander en liet niet meer los en liep het vrij simpel uit naar een keurige 1-4 overwinning.

Tussen de mistdampen en de miezer buitjes door speelde Rijnvogels in de beginfase voornamelijk tegen zichzelf. Berkel had er voor deze wedstrijd dertig voor, maar ook dertig tegen. Sterke aanvallers die loeren op dat steekballetje of de pass over de verdediging heen. Daarnaast zette de thuisploeg sterk druk op de opbouw. Ondanks dat Rijnvogels hier goed onderuit kon voetballen was het te slordig om grip te krijgen op de wedstrijd. Het was dan ook Berkel wat op voorsprong kwam met een uitval over rechts gevolgd door een goede individuele actie en schot in de korte hoek.

Als het niet mooi kan, dan moet er een schepje bovenop en dat begrepen beide ploegen goed. Het werd een wedstrijd op het scherpst van de snede. Doordat Berkel met ontzettend veel ruimte in haar rug speelde en zich helemaal focuste op het drukzetten vooruit was het voor Rijnvogels wachten op een geslaagde pass achter de verdediging om de schade te herstellen. En dat lukte. Tweemaal werd Claudia Owel goed weggestuurd en kreeg vrij doorgang naar het doel. Twee kansen en tweemaal was het raak in de lange hoek. Het geweld aan de andere kant, op wat corners en vrije trappen na, was inmiddels wel gaan liggen en dus ging Rijnvogels aan de thee met een 1-2 voorsprong.

Voetballend was het geen sterke wedstrijd van Rijnvogels. Maar in de tweede helft heeft de ploeg laten zien ook uit een ander vaatje te kunnen tappen. Het voetbalde om te winnen, werkte zich een slag in de rondte en was effectief als het gaat om het af maken van de kansen. Bij Berkel liepen de frustraties naar mate de wedstrijd vorderde steeds hoger op. De Katwijkers gingen hier heel volwassen mee om en lieten zich niet uit de tent lokken. Na wederom een uitval over links via Claudia Owel had eerst Mirjam Gerling met een schot wat uiteindelijk kracht miste de kans op de 3-1 en niet veel later mocht Anouschka Wolvers vrij doorlopen naar het vijandelijke doel. Helaas niet haar zevende seizoenstreffer, want de inzet ging rakelings naast. Het was de hardwerkende Tirza Kromhout die na zeventig minuten de ban wist te breken.  Ze ging diep, hield het hoofd koel, omspeelde de keeper en liep de bal de goal in. Vakwerk. Berkel kreeg nog één goede schotkans, maar keepster Laura Kuijt wist met een katachtige redding een goal te voorkomen. Achterin lieten Lisan Kranenburg, Anique van der Klaauw, Jaclyn Leiwakabessy, Anna Parlevliet en de ingevallen Sandra Owel er geen muisje meer door en werkten uitstekend samen. Op het middenveld wisten Anouschka Wolvers, Louise Sloos, Nikki Krayenoord en later Emma Heemrood de slag te winnen en dat leverde nog een mooi slotakkoord op. Het was Nikki Krayenoord die met een geplaatst schot in de lange hoek het feestje compleet maakte voor Rijnvogels op deze december middag.

Een fijne overwinning voor Rijnvogels. Het grootste winstpunt is dat de ploeg deze middag zes grote kansen kreeg en er vier in schoot. Dat is wel eens anders geweest het afgelopen half jaar. De Katwijkers toonden zich ware killers voor de goal en dat is iets wat meegenomen moet worden naar de tweede seizoenshelft. Klarenbeek en Reiger Boys, de nummers één en twee in de rangschikking, behaalde maar een puntje in hun wedstrijden en dus heeft Rijnvogels hele goede zaken gedaan in de strijd om de tweede periodetitel. Na vijf wedstrijden is Klarenbeek met al een periode op zak de koploper gevolgd door Smerdiek, Rijnvogels en DSS met allen twaalf punten. Nog twee rondes te gaan met direct uit de winterbreak Klarenbeek op bezoek en daarna uit naar Smerdiek. Eerst genieten van de feestdagen en een welverdiende winterstop voor het vlaggenschip. We zijn benieuwd wat het 2017 ons gaat brengen en opleveren. Er kan immers een hoop moois nog gaan gebeuren…

Opstelling: 
Laura Kuijt, Anna Parlevliet (’56 Sandra Owel), Jaclyn Leiwakabessy, Anique van der Klaauw (C), Lisan Kranenburg, Nikki Krayenoord, Louise Sloos, Anouschka Wolvers, Mirjam Gerling (’62 Emma Heemrood), Tirza Kromhout, Claudia Owel

Statistieken:
’11 1-0 Berkel
’26 1-1 Claudia Owel
’41 1-2 Claudia Owel
’71 1-3 Tirza Kromhout
’86 1-4 Nikki Krayenoord

zat10dec-stand

Volg ons op Twitter
Like ons op Facebook

11/12/2016


Alle wedstrijdverslagen van Vrouwen 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media