Vrouwen 1 geeft haar visitekaartje af tegen Wartburgia

Rijnvogels morele winnaar na intense puntendeling
En of het vuurwerk werd op De Kooltuin. Na negentig minuten strijd, goed voetbal en veel duels werden de punten eerlijk verdeeld. Toen de rookwolken waren opgetrokken stond er een 2-2 gelijkspel op de borden. Er werd gestreden voor elke centimeter, Rijnvogels kwam twee keer op voorsprong en het zegt veel dat het na afloop toch een klein beetje baalde van het gelijke spel tegen grootmacht Wartburgia.
Om alles even in perspectief te zetten, de bezoekers uit Amsterdam spelen al zes seizoenen aaneengesloten in de topklasse, beleefde vorig seizoen een uitstekend jaar met een keurige 4e plek en hield vorige week de ongeslagen landskampioen DTS Ede op een 3-3 gelijkspel. Rijnvogels speelde vijf jaar terug nog in de 2e klasse en wist in grote delen van de wedstrijd Wartburgia met de rug tegen de muur te zetten. Complimenten aan de ploeg van Wim de Jong.
Rijnvogels speelde het eerste half uur uitstekend. De snelle spelverplaatsingen van de bezoekers tegen het positiespel in de kleine ruimte van de promovendus. Het leverde na twee minuten al een levensgrote kans op voor Lavinia Poku, maar de schuiver richting de lange hoek werd gekeerd. De toeschouwers gingen er eens goed voor zitten. Rijnvogels beheerste het spel tussen de linies beter en de overrompeling was compleet toen na vijf minuten spelen Loraine Kuyt koel bleef voor de goal en Rijnvogels op voorsprong zette. Wartburgia wist dat het menens was en wilde door het spel snel te verplaatsen en de verdedigers uit de positie te krijgen een gaatje vinden in de solide defensie van de thuisploeg. Na dertien minuten kwam het redelijk onverwacht op gelijke hoogte en ontvlamde de wedstrijd echt. Het ging daarna tot het laatste fluitsignaal op en neer, waarbij Rijnvogels de tegenstander het meeste pijn deed. Uitblinker Wilan Gies Broesterhuizen speelde zich weer netjes vrij en gaf de bal voor op de aangesnelde Mandy de Boer, maar de aalvlugge aanvaller kon de bal net niet binnen werken.
Een streep door de rekening was de snelle wissel voor spelbepaler Marin van der Meer, die geblesseerd het veld moest verlaten. Sterre Noordhoek was haar vervanger en speelde een sterke wedstrijd. De intense eerste helft leverde nog goed ingrijpen op van keeper Kelly Steen en dus konden we aan de thee met een 1-1 tussenstand.
In de tweede helft hadden beide ploegen het strijdplan aan elkaar aangepast. Wartburgia probeerde Rijnvogels wat meer van het eigen doel te laten komen om vervolgens toe te slaan en de thuisploeg had daar een goed antwoord op, want aan de bal kan Rijnvogels prima mee in de topklasse. Het leverde in het begin van de tweede helft een overwicht op voor de Katwijkse formatie. Een hard schot van topscoorder Lavinia Poku scheerde net aan de verkeerde kant van de paal naast maar twintig minuten voor tijd was het dan toch raak. De hardwerkende Mandy de Boer zette voor eventjes De Kooltuin in vuur en vlam door een goede uitval zeer koelbloedig af te ronden. Het spelverloop was echter zo veranderlijk als het weer, wat De Kooltuin op enkele wolkbreuken trakteerde. De voorsprong duurde niet lang, want de luchtmacht van Wartburgia repareerde de opgelopen schade al snel. Dat was balen, want dan hadden er misschien wel drie punten aan het totaal kunnen worden toegevoegd.
Wartburgia wilde in het laatste stuk de winst toch graag mee naar huis nemen. De defensie moest alle zeilen bij zetten maar verweerde zich kranig. De vechtlust van de thuisploeg was mooi om te zien. En anders was keeper Kelly Steen wel op haar post om de bom onschadelijk te maken. Onze strijders Jeanny Harders en Daphne Troost gingen het gevecht aan op het middenveld en speelden met het mes tussen de tanden. De toeschouwers, die ondanks het slechte weer toch aanwezig waren, hadden geen spijt van hun komst naar deze absolute kraker. Die alle ingrediënten had van wat je van een meeslepend voetbalgevecht verwacht.
Na 95 intense minuten floot arbiter Jansze voor de laatste keer deze middag. Een voetbalfeest was het, wat Rijnvogels na twee wedstrijden al op vier punten zet. Conclusie? Als Rijnvogels top is kan iedereen het moeilijk hebben tegen ons vlaggenschip, dat op enkele posities over bovengemiddelde kwaliteiten beschikt. Voetjes op de grond houden en nu lekker weer even nagenieten. Volgende week de derby tegen Ter Leede. Weer zo’n wedstrijd waar jarenlang van gedroomd is, wat een wedstrijd op zich wordt en waar ook weer andere wetten gelden. Rijnvogels zal weer alles uit de kast moeten halen, top moeten zijn en dat weet het maar al te goed. Complimenten naar de ploeg. En wat is het heerlijk om op dit niveau te mogen spelen.