HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

VROUWEN 1 | Fijne overwinning tegen SSS

Rijnvogels zet wedstrijd binnen drie minuten naar haar hand 

Na vier wedstrijden zonder doelpunten en overwinning, maar met goed voetbal werd het wel weer eens tijd voor een overwinning voor de Rijnvogel vrouwen. En deze driepunter kwam er in Klaaswaal, waar SSS gastvrouw en tevens figurant was in de wedstrijd. Rijnvogels kwam, zag en overwon ondanks dat het een karrevracht aan vaste krachten moest missen. Het werd al erg snel duidelijk dat de punten mee naar Katwijk zouden gaan al duurde het nog wel even voordat de eerste treffer op de borden kwam. Maar daarna ging het snel en boekte de ploeg een prima 0-4 overwinning. Door de winst stijgt Rijnvogels weer naar de vijfde plaats.

Drukkend warm bij Sport Staalt Spieren in Klaaswaal onder de rook van Rotterdam, maar dat deerde de Katwijkers niet. Na één minuut hadden gingen de handjes al bijna de lucht in na goed voorbereidend werd van Claudia Owel en Daphne Troost, het afdrukken van Jeanny Harders leverde echter een parade op van de doelvrouw. Rijnvogels moest even zoeken naar de juiste versnelling maar na twintig minuten was deze gevonden en werd het eenrichtingsverkeer. De kopbal van Daphne Troost miste nog de juiste richting maar daarna was het wel raak. Lisanne Wallaard stuurde gelegenheid rechtsbuiten Drita Çelaj weg en zij wist de mee gesnelde Kitty Susan te bedienen. Met een mooie heupbeweging stuurde zij haar directe tegenstander het bos in en daarna was het raak. Zeventig tellen later was het Jeanny Harders die het spel goed van rechts naar links wist te verplaatsen en Claudia Owel deed opstomen. Kitty Susan lag op volle snelheid en werd met een prima balletje vrij voor de keeper gezet. De topscoorder van Rijnvogels omspeelde knap de doelvrouw en uit een lastige hoek wist ze de wedstrijd in het slot te gooien. Wie even een broodje ging halen of naar het toilet moest halverwege de eerste helft kwam bedrogen uit want direct uit de aftrap kwam ook de 0-3 op de borden. Misschien wel één van de mooiste teamgoals van dit seizoen van FC Rijnvogels. Tirza Kromhout wist de bal te veroveren en daarna volgde een aanval waar alles in zat waar Rijnvogels voor staat. Korte combinaties, loopacties in de diepte en met veel spelers voor de goal komen. Een geweldige voorzet van Ramona van der Harst deed diezelfde Tirza Kromhout naar grote hoogte stijgen en met een heerlijke kopbal verdween de bal in de lange hoek. Een tien met een griffel.

De kansen bleven komen en de dubbele cijfers hadden vrij makkelijk bereikt kunnen worden. De vele afwezigen, wisselingen en de warmte eisten wel hun tol in het tweede bedrijf en het tempo ging omlaag. Desalniettemin nog genoeg mooie momenten na de (ijs)thee. Ramona van der Harst had tweemaal een beloning voor haar goede spel op de slof. Eenmaal ging de inzet over en eenmaal spatte het schot uiteen op de lat. Ook Kitty Susan was dicht bij haar hattrick nog een vlot lopende combinatie door het hart van de defensie waar de ingevallen Daphne in ’t Veld een groot deel van het werk op zich nam. En dat is een opsteker voor het team, want na bijna drie maanden blessureleed was de linkspoot voor het eerst weer van de partij. Romy Scherpenzeel wist in de slotminuten Jeanny Harders nog maar eens weg te sturen en dat leverde de vierde treffer van de middag op. Oog in oog met de doelvrouw kwam zij als winnaar uit de strijd.

De drie punten kwamen als geroepen want ondanks dat Rijnvogels met het veldspel de laatste weken een dikke voldoende scoort gaat het uiteindelijk om de beloning aan het eind van de wedstrijd. En deze kwam er ditmaal en de pure blijdschap is dan toch ook een beetje gemixt met opluchting. Een logisch gegeven na wat weken droog te hebben gestaan. Op naar nog drie finales dit seizoen en te beginnen volgende week tegen nummer twee DTS Ede. Twee teams die het voetballen omarmen en dat kan niet anders dan wederom spektakel opleveren. Wordt driemaal scheepsrecht voor Rijnvogels tegen de Edense voetbalmachine? Waarom ook niet eigenlijk…

15/05/2022


Alle wedstrijdverslagen van Vrouwen 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media