HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Vrouwen 1: Eerste drie topklasse punten zijn binnen

 De promovendus dendert na rust over Stedoco heen 

Een nieuwe bladzijde in de geschiedenis van FC Rijnvogels die een eerste alinea kent die met hoofdletters beschreven kan gaan worden. Een klinkende 0-3 overwinning en de eerste drie punten zitten in de Katwijkse knip. Waar Rijnvogels voor rust nog een klein beetje plankenkoorts kende, werden de onderlinge verhoudingen na de thee ook in doelpunten uitgedrukt. Rijnvogels kwam de hele wedstrijd nauwelijks in gevaar en als het iets minder medelijden met de thuisploeg had gehad, dan waren de goals op twee handen te tellen geweest. Een prima opsteker en een goede bevestiging hoe de ploeg er voor staat zo aan de start van de topklasse.

Voor rust had Rijnvogels vooral moeite met de omstandigheden. Op het knalharde bijveld moest er worden gespeeld bij Stedoco, waar het topklasse sfeertje nog niet echt te voelen was. Rijnvogels had genoeg balbezit om kansen te creëren en verdedigend had het weinig te vrezen van de enthousiaste tegenstander. Er ontspon zich een duel op het middenveld waar Rijnvogels met iets meer overleg speelde en Stedoco loerde op de counter. Na zeven minuten kwam Mandy de Boer een teenlengte te kort om de keeper te verschalken. Rijnvogels kon aardig tussen de linies door voetballen, waar Wilan Gies Broesterhuizen vaak werd gevonden. Na een schot met links van Marin van der Meer kreeg even later Lavinia Poku een levensgrote kans op de openingstreffer. Hevig gehinderd ging het schot recht op de doelvrouw af. De grootste kans was net voor rust voor Daphne Troost, die vrije doortocht kreeg en de openingstreffer op haar schoen had. De sterk spelende linkspoot gaf de bal breed, maar net iets te hard voor Loraine Kuyt. Voor de thee kwam Stedoco door twee onachtzaamheidjes nog gevaarlijk bij de goal, maar aanvoerder Anique van der Klaauw, Drita Celaj en keeper Kelly Steen overmeesterden de situatie.

Na de thee een scherper Rijnvogels die alle schroom van zich af wilde gooien. Alles werd met nog meer overtuiging gedaan en Stedoco wist zich geen raad met de daadkracht van de promovendus. In de vijftigste minuut schreef de uitstekend spelende Lavinia Poku geschiedenis, door de allereerste goal ooit voor Rijnvogels in de topklasse te maken. Een te korte terugspeelbal werd door de ervaren aanvaller op waarde geschat en met een mooie heupbeweging viel ook de goalie om, de trekker werd overgehaald en de ontlading was groot. Op naar meer en dat duurde niet lang. Stedoco kwam bijna niet meer op de Rijnvogel helft. Nadat Loraine Kuyt een grote kans onbenut liet, was het na een uur spelen wederom Lavinia Poku die de marge verdubbelde. Een prima assist van de 17-jarige Marin van der Meer op de aanvalsleider leidde hetzelfde recept in als bij de openingstreffer. Lavinia Poku liet de keeper wederom haar hielen zien en er kon voor de tweede keer gejuicht worden.

Het was genieten in de tweede helft voor iedereen die Rijnvogels lief heeft. Drita Celaj en Jeanny Harders speelden een uitstekende wedstrijd op de flanken en waren meestal de oplossing voor de drukbezette as. De 15-jarige Dieneke Petersen mocht als eerste invallen en deed mee alsof ze al jaren in het eerste elftal speelt. Een nieuw pareltje in de Rijnvogels gelederen. Het slotakkoord was voor Romy Scherpenzeel, die een afgeslagen corner van de eveneens ingevallen Aranka de Wit op waarde schatte en in een keer met links richting de lange hoek knalde. De bal plofte in de kruising en de verdediger bracht haar ploeg in veilige haven. Eenmaal trok Stedoco nog ten aanval, maar Kelly Steen plukte met gemak de bal uit de bovenhoek.

De eerste drie punten zijn binnen, er werd een ruime voldoende gehaald door elke speler en dan is Rijnvogels een ploeg die het veel teams lastig kan gaan maken dit seizoen. Er werd genoten op het veld op deze historische nazomerdag voor de Kooltuinbewoners, die een prachtig debuut hebben beleefd in de topklasse. Op naar de volgende wedstrijd, de zware thuiswedstrijd tegen Wartburgia, maar eerst nog even nagenieten. Want dat moeten we niet vergeten dit seizoen. De hoogste uitslag van de middag werd neergezet door Rijnvogels, mede dankzij meester voorspeller Ramona van der Harst en daardoor mag Rijnvogels zich een week lang koploper van de topklasse noemen. De hoogste klasse van Nederland, er is toch even een screenshotje gemaakt van deze leuke bijkomstigheid. Het avontuur in de topklasse is begonnen.

Scoreverloop

‘50 0-1 Lavinia Poku

‘62 0-2 Lavinia Poku

‘86 0-3 Romy Scherpenzeel

22/09/2019


Alle wedstrijdverslagen van Vrouwen 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media