Vrouwen 1 een maatje te klein voor sterk Be Quick

Een zonovergoten Kooltuin was deze zaterdagmiddag een bijzonder goede inspiratiebron voor de bezoekers van Be Quick uit Zwolle. Met name in de eerste helft werd Rijnvogels flink van het kastje naar de muur gespeeld en kon daar maar geen antwoord op vinden. Dat het bij rust 0-4 stond, was een goede afspiegeling van de krachtverschillen. In de tweede helft richtte Rijnvogels zich weer een beetje op en had zeker recht op een doelpuntje, maar dat zat er helaas niet in. Een 0-5 nederlaag was het gevolg. Met voornamelijk de complimenten aan het sterke spel van de tegenstander.

Rijnvogels had moed geput uit de verzamelde punten die de afgelopen weken bij elkaar zijn gesprokkeld. De laatste nederlaag dateerde immers van 10 april in de thuiswedstrijd tegen aanstaande kampioen Jong Heerenveen. Zeker vorige week zag het er zonnig uit voor onze meiden, want een puntje tegen RVVH was voor het eerste fluitsignaal zeker geen zekerheidje. Be Quick maakte daar vanaf de start direct korte metten mee. Na nog geen 120 seconden lag de eerste bal achter in het netje vanuit een corner. De tweede goal liet ook niet lang op zich wachten. Daarna was het Bente Boogaard die de keepster omspeelde maar de paal trof in de lange hoek. Waar het 1-2 had moeten zijn, werd het een moment later 0-3 voor de Zwolse bezoekers en was de wedstrijd gespeeld. Een prachtige goal overigens waar de handen voor op elkaar gingen. Dat ook nog de vierde voor rust in het netje plofte was nog wat extra gestrooid zout in de wonden.

De tweede helft werd er uit een ander vaatje getapt. Met de ingevallen Jannette van Belen, Jeanine de Vries en Anna Parlevliet werd de jacht op eerherstel ingezet. Er werden drie goede kansen gecreëerd, maar helaas werden deze niet verzilverd. Op basis van de werklust en iets meer voetballende acties was een doelpunt voor de thuisploeg op zijn plaats geweest. Het leek een doelpuntloze tweede helft te worden, maar in de laatste minuut wist Be Quick met een mooie volley het handjevol treffers te maken.

De top drie heeft Rijnvogels gehad en daar heeft het één puntje tegen afgesnoept. De top van het klassement is voor de promovendus nog een brug te ver, al zaten er ook genoeg goede fases in de wedstrijden. Tegen de rest van de ploegen is Rijnvogels sterk genoeg om punten te pakken. Te beginnen zaterdag met de inhaalwedstrijd tegen Stedoco. Er zijn nog maar een paar puntjes nodig om handhaving te bewerkstelligen.