HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Vrouwen 1 een maatje te klein voor RVVH

Het debuut in de hoofdklasse liet zien dat Rijnvogels tegen de absolute buitencategorie in deze competitie nog niet opgewassen is. Het kon in aardig grote fases van de wedstrijd redelijk goed meekomen met RVVH, titelfavoriet nummer 1 dit seizoen, maar bij vlagen werd ons vlaggenschip ook van het kastje naar de muur gestuurd door deze ploeg met veel eredivisie ervaring. Er mag nog wel een dikke vette aantekening gemaakt over het feit dat Rijnvogels twee loepzuivere goals is ontnomen en dat scheidsrechter Jongeneel wel hele goede vrienden was met de grensrechter van RVVH. Een hele rare snuiter die elke aanval van Rijnvogels wist af te vlaggen en zijn goede vriend in het zwart wist daar elke keer met open ogen in te trappen. Het deed overigens niets af aan het prachtige spel van RVVH en de overwinning op zich. Want dit was meer dan terecht te noemen.

Om 17.00 uur werd er afgetrapt op De Kooltuin en onze meiden hadden er zin in. Er werd fel gestart en al snel was er een doorbraak over de rechtervleugel bij Claudia Owel, die eigenlijk voor de voorzet had moeten kiezen maar haar actie te lang door dreef. Rijnvogels moest het de eerste helft doen met wat standaardsituaties en twee gevaarlijke uitbraken (waarvan één op de paal), maar deze werden natuurlijk weer vrolijk afgevlagd door de grensrechter van dienst bij RVVH. De tegenstander kwam steeds beter in haar sas en liet zien alle facetten van het spel fantastisch te beheersen. De 0-2 voorsprong bij rust was dan ook terecht te noemen. Helaas was er een struikeling bij één van de Rijnvogels verdedigers voor nodig om de openingstreffer op de borden te krijgen, maar de tweede goal was een uitstekend uitgespeelde aanval. Rijnvogels werkte zich een slag in de rondte, maar het positiespel van RVVH was af en toe gewoon te goed om weg te dekken.

Na rust lagen de verhouding iets meer in evenwicht en kon Rijnvogels beter meevoetballen met de blauw-witten uit Ridderkerk. Na een aanval over veel schijven wist Claudia Owel een voorzet te produceren, deze werd net gemist door Yara Haasnoot. De wedstrijd kabbelde naar het eind. Rijnvogels wisselde Anouschka Wolvers voor Loraine Kuijt, Anna Parlevliet voor Joni Schenk en ook Nikki Krayenoord moest gehavend het veld verlaten voor Lisan Kranenburg. Het eerste de beste balcontact van Loraine Kuijt was direct een goal en het was duidelijk te zien dat zij achter de eigen tegenstander vandaan kwam. Uiteraard stond onze vriend aan de zijlijn van RVVH alweer met zijn vlaggetje te zwaaien. Niet veel later wist ook Bente Boogaard met een goede loopactie alleen voor de keeper te komen. Maar u raad het al, ook voor deze goal werd natuurlijk weer buitenspel gegeven. Niet veel later besliste RVVH de wedstrijd. Bente Boogaard wilde een lange bal door koppen, maar kreeg daarbij een flinke duw in haar rug. Tot ieders verbazing kreeg Rijnvogels de vrije trap tegen. Deze werd snel genomen terwijl de bal nog rolde en achterin kon Rijnvogels alleen nog maar aan de noodrem trekken. De penalty werd nog bijna gekeerd door de uitstekende keepende Wendel van Riemsdijk, maar de 0-3 was een feit en de wedstrijd was gespeeld.

Nadat scheidsrechter Jongeneel na weer een verkeerde beslissing in het voordeel van RVVH aangaf dat onze meiden niet zo moesten zeuren omdat ze toch niet meer konden winnen, was het wel genoeg geweest voor deze middag. Rijnvogels verliest de eerste competitiewedstrijd van het seizoen.

Er was niets op de overwinning van RVVH af te dingen. Een uitstekende ploeg die op dit moment veel verder is van Rijnvogels en waarschijnlijk elke ploeg in de hoofdklasse. Elke speelster heeft een pass over veertig meter in de benen en is compleet comfortabel aan de bal. Daarnaast is elke speelster elke seconde van de wedstrijd bezig met het spel en haar taak in het team. Daar kan Rijnvogels nog een grote les uit leren en daar gaan we zeker mee aan de slag. Rijnvogels heeft zich kranig verweerd, zich het snot voor de ogen gewerkt en ook aan de bal af en toe laten zien dat het een woordje mee kan gaan spreken. Er wordt dan ook met vertrouwen alvast uitgekeken naar het treffen van volgende week tegen IJzendijke. Het is nu al geweldig om in de hoofdklasse te spelen, maar we hopen dat we volgende week een scheidsrechter krijgen die het vrouwenvoetbal wel serieus neemt en om over de grensrechter van de tegenstander maar te zwijgen.

We kunnen trots zijn op onze meiden en ook de complimenten geven aan het spel van de tegenstander.

Statistieken:
’31 0-1 RVVH
’39 0-2 RVVH
’72 0-3 RVVH

Meer foto’s: FCR VR1 – RVVH VR1

24/09/2017


Alle wedstrijdverslagen van Vrouwen 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media