HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Vrouwen 1 doet hele goede zaken

In het Zeeuwse Smerdiek werd door Vrouwen 1 de eerste competitiewedstrijd van 2017 omgezet in een overwinning. Met het kleinst mogelijke verschil zette Rijnvogels haar directe concurrent opzij. En dat is knap. Op een verschrikkelijk veld waar verzorgd voetbal niet op mogelijk was en een scheidsrechter die de zeventig toch al dik gepasseerd was waren de extra obstakels deze middag. Veelvuldig moest de lange bal worden gehanteerd om niet in de problemen te komen en vanuit daar hopen dat het een keer goed valt. Dat gebeurde tien minuten voor tijd toen goudhaantje Tirza Kromhout uit de kluts de bal voor haar voeten kreeg en Rijnvogels de drie punten bezorgde.

Na twee uurtjes in de bus kon Rijnvogels na een korte warming-up eindelijk beginnen aan de hervatting van de competitie. Voorafgaand was Rijnvogels de nummer vier op de ranglijst die de aanval moest openen op nummer drie Smerdiek. De thuiswedstrijd had veel vertrouwen gegeven waarin de blauw-zwarten met 5-1 weggevaagd werden, maar dat was op een kunstgrasveld en dat ligt Rijnvogels toch beter. Zeker omdat daar twee keer per week op getraind wordt. Het was vanaf het begin aftasten en het was belangrijk dat de Katwijkers in balbezit niet onder druk kwamen te staan op eigen helft. De bal schoot op dit veld immers alle kanten op en dat risico moet dan niet genomen worden. Na een minuut of twintig barstte de wedstrijd dan echt los en kwam Rijnvogels er via de flanken een aantal keer gevaarlijk uit. Spits Jannette van Belen werd onderuit getrokken in de zestien en dat had een penalty moeten zijn voor Rijnvogels. De scheidsrechter kon het helaas allemaal niet zo goed bijbenen en ook dit ging blijkbaar aan zijn aandacht voorbij. Aan de andere kant werd een kanonskogel van Smerdiek op fabelachtige wijze uit de kruising geplukt door keepster Laura Kuijt die daarmee haar team op de been hield. In de slotminuut van de eerste helft kwam Rijnvogels nog een keer goed weg toen de bal van de lijn werd gehaald nadat deze verkeerd werd geraakt.

Na rust moest Rijnvogels er nog meer passie en strijd in gooien om met drie punten terug de bus in te stappen. Dat lukte aardig en wat kleine kansjes in de beginfase zorgden voor iets meer vertrouwen in de ploeg. De verdediging van Smerdiek was alleen moeilijk te slechten. De taaie Zeeuwen konden in aanvallend opzicht eigenlijk geen vuist meer maken, alleen toen de ingevallen Emma Heemrood een halve inzet van de lijn moest halen. Toch moest er nog wat geforceerd worden door Rijnvogels. Claudia Owel liet met een individuele actie twee Smerdiekse tegenstanders de hielen zien en lag de bal terug op de rand van de zestien waar de mee opgekomen Yara Haasnoot die met een uiterste krachtinspanning de bal via de kluts bij de volledig vrijstaande Tirza Kromhout kreeg. De nummer tien had alle tijd om de bal te controleren en schoof de bal in de lange hoek. Opluchting bij Rijnvogels wat eindelijk voorsprong stond onder deze lastige omstandigheden. Nog een paar minuten overleven en deze werden keurig uitgespeeld door onze meiden. De eerste drie punten van 2017 zijn een feit!

Rijnvogels stijgt naar de derde plaats en op de terugweg werd ook duidelijk dat nummer twee Reiger Boys had gewonnen van koploper Klarenbeek. Beide staan nu gelijk en Rijnvogels volgt op vier punten. Volgende week staat de volgende topper op het programma. Dan komt Klarenbeek op bezoek op De Kooltuin. Alweer een wedstrijd om reikhalzend naar uit te kijken. Eerst even genieten van deze knappe teamprestatie, want dit was misschien wel de lastigste uitwedstrijd van het seizoen. Een dik vet compliment voor dit elftal.

Opstelling:
Laura Kuijt, Anna Parlevliet (’45 Nikki Krayenoord), Jaclyn Leiwakabessy, Anique van der Klaauw, Lisan Kranenburg, Anouschka Wolvers (’45 Yara Haasnoot), Louise Sloos, Tirza Kromhout, Claudia Owel, Jannette van Belen, Sandra Owel (’55 Emma Heemrood)

Statistieken:
’80 0-1 Tirza Kromhout

19/02/2017


Alle wedstrijdverslagen van Vrouwen 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media