HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Vrouwen 1: Dik verdiende eerste overwinning in eigen huis!

Er zijn hele goede zaken gedaan gisteren op De Kooltuin. Een 3-0 overwinning op Stedoco is voor de promovendus een geweldige opsteker, maar ook de sprong naar de vijfde plaats op de ranglijst biedt vertrouwen voor de zware november maand die er aan zit te komen. Met zeven punten uit vijf wedstrijden is Rijnvogels prima gestart in deze lastig te peilen hoofdklasse. Het elftal van Wim Bouckaert bood de aanwezige toeschouwers een prima en herkenbaar spelend FC Rijnvogels, waarin te zien is dat de juiste versnelling is gevonden.

Rijnvogels schoot uit de startblokken en bij Stedoco was het vrouwen en kinderen eerst. Na 35 seconden had Tirza Kromhout na goed combinatiespel tussen Claudia Owel en Yara Haasnoot een vrije doortocht richting de Stedoco vesting, helaas stond haar vizier nog niet op scherp. De thuisploeg deed het uitstekend en wist goed de ruimtes die Stedoco liet vallen te bespelen. Het duurde dan ook niet lang voordat de openingstreffer op het bord stond. Het was Claudia Owel die vanaf rechts op het juiste moment bij de eerste paal kwam en een lage voorzet op de juiste waarde schatte. Rijnvogels op voorsprong en de kansen bleven komen. De wedstrijd werd helaas niet vroegtijdig beslist en dus moest sluitpost Wendel van Riemsdijk wat afstandsschoten onschadelijk maken. Onze van een blessure teruggekeerde aanvoerder Anique van der Klaauw wist samen met haar defensie de rest van de uitvallen onschadelijk te maken. Het duel was meer in evenwicht maar toch was het Rijnvogels wat net voor rust de tweede treffer wist te produceren. En wat voor eentje. De kanonskogel waar je u tegen zegt van Yara Haasnoot van een meter of vijfentwintig heeft de Stedoco keepster waarschijnlijk alleen maar voorbij horen suizen.

Met een comfortabele voorsprong aan de thee, dat was een tijdje geleden voor de ploeg die meestal zo keihard moet knokken voor de punten. Na de rust had Rijnvogels wat last van de harde tegenwind, maar ook daar werd goed op geanticipeerd. Louise Sloos en Bente Boogaard namen op het middenveld het team net zoals de laatste weken weer bij de hand en konden heerlijk vrijuit voetballen. En daar achter speelde Lisan Kranenburg een geweldige wedstrijd door alles weg te poetsen waar ook maar voor haar voeten kwam. Een terechte verkiezing tot speelster van de wedstrijd tot gevolg. Een vrije trap van Bente Boogaard spatte uiteen op de deklat en kon in tweede instantie net niet worden binnen gelopen. Toch duurde het niet lang voordat het verschil drie werd. Maar eerst een vervelend incident waarbij Yara Haasnoot in de mangel werd genomen en waarschijnlijk weer letsel heeft aan de enkelbanden. Een domper van de spits en voor het elftal.

Na een dik uur demarreerde Claudia Owel nog maar eens en de ingevallen Jannette van Belen wist op het juiste moment op de juiste plek te staan en tikte de breed gegeven bal keurig binnen. Gelopen koers en uit voetballen geblazen. Stedoco kon het laatste half uur nog wel een paar keer gevaarlijk oprukken, maar tot echte kansen kwam het allemaal niet. Een heerlijke overwinning met prima solide spel van ons vlaggenschip. Het spel aan de bal verbeterd elke week en het elftal speel goed georganiseerd.

Volgende week gaat de reis naar het hoge noorden waar Rijnvogels de beloften van de profs van SC Heerenveen treft. Een mooie uitdaging om ons daar mee te meten en hopelijk wat bonuspuntjes mee te nemen naar Katwijk. Dat zou de reis een stuk aangenamer maken, al moeten we eerst maar eens gaan nagenieten van deze uitstekende overwinning en af en toe een blik op de stand werpen waar die mooie vijfde plaats op prijkt. Een groot compliment aan het hele elftal.

Statistieken:
’14 1-0 Claudia Owel
’39 2-0 Yara Haasnoot
’62 3-0 Jannette van Belen

29/10/2017


Alle wedstrijdverslagen van Vrouwen 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media