Vrouwen 1 dendert over Wartburgia heen

Een fris en goed spelend FC Rijnvogels heeft een keurige 4-0 overwinning geboekt op het in zwaar weer verkerende Wartburgia. Voor rust had Rijnvogels al een groot gat geslagen en na rust had het niet gek geweest als de dubbele cijfers werden gehaald. De teller bleef echter op vier steken, al waren de treffers stuk voor stuk van grote klasse.

Met nog zes wedstrijden op de kalender is het recept simpel voor Rijnvogels. Wil het voor het hoogst haalbare gaan, dan zal het elke wedstrijd moeten winnen. Met die gedachte ging de ploeg van Wim Bouckaert het veld in. Het duel moest even op gang komen maar vanaf het begin was Rijnvogels heer en meester. Met veel positiewisselingen en een verzorgde opbouw probeerden onze meiden een gaatje te vinden in de dubbele muur die Wartburgia op eigen helft had opgetrokken. Dat lukte goed en het was de altijd in beweging zijnde Tirza Kromhout die met een knap lobje de bal in de bovenhoek via de paal in het netje deponeerde. Een mooie opsteker voor Rijnvogels en men ging gelijk op zoek naar meer. Het duurde dan ook niet lang voordat er weer gejuicht kon worden. Het was Claudia Owel die na een afstandschot er als de kippen bij was en de afgeslagen bal tot goal wist te promoveren. Het werd ook nog 3-0 voor rust. Een goal van grote klasse en precies waar ons vlaggenschip avond na avond op heeft getraind. Fel de bal afjagen, direct spel vooruit en dan tot kansen komen. Het was uiteindelijk Tirza Kromhout die samen met Louise Sloos het voorbereidende werk op zich nam en Claudia Owel lanceerde op rechts. Zij zag op haar beurt Jannette van Belen vrijlopen naar de tweede paal en met een bekeken voorzet plofte de bal op de blonde kruin van onze spits en de wedstrijd was beslist.

Het was zaak om de tweede helft door te blijven gaan met waar Rijnvogels mee bezig was in de eerste helft. Het had gelijk alweer prijs kunnen zijn, maar de dubbele inzet van Louise Sloos werd tweemaal sterk gered door de doelvrouw van Wartburgia. Rijnvogels probeerde het tempo in de wedstrijd te houden, maar dat bleek geen makkelijke opdracht te zijn. De niet fitte spelers bij de tegenstander vielen bij bosjes en daardoor lag het spel vaak stil. Uiteindelijk duurde het tot het laatste kwartier voordat er weer wat te juichen viel. De ingevallen Sandra Owel wist met een lange bal Jannette van Belen weg te sturen en met een mooie boogbal wist ze haar tweede van de middag en haar zevende seizoenstreffer te maken. Een mooi doelpunt.

Helaas bleef het daarbij en met alle kansen bij elkaar opgeteld had de score best richting de tien kunnen eindigen. Met de gunstige uitslagen op de andere velden staat Rijnvogels steviger op de derde plaats en komt de tweede stek nu goed in zicht. En nog belangrijker: de ploeg speelde fris en aanvallend voetbal. Op naar volgende week, wanneer de uiterst lastige uitwedstrijd tegen IJFC op het programma staat. Nog vijf wedstrijden, de spanning stijgt met de week!