HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Vrouwen 1 deelt de punten met Eldenia

Gevochten als leeuwen en zeker geen gestolen punt behaald

 

 

Het werd een vechtwedstrijd op De Kooltuin. De strijd tussen de kampioen van de zaterdag- tegen de kampioen van de zondag hoofdklasse was voetballend gezien niet de beste, maar strijd, spanning, twee ballen op de lat en een hoop andere mogelijkheden vergoed dan toch het een en ander. Rijnvogels startte goed en kwam ook op voorsprong. Daarna vergat het door te voetballen en daardoor kwamen de bezoekers uit Arnhem terug in de wedstrijd. Na de derby van vorige week was deze wedstrijd van een hele andere orde. Rijnvogels heeft zich het snot voor de ogen gewerkt en is de strijd aan gegaan. Dat verdient de complimenten.

 

 

De start van de thuisploeg was zoals wel vaker dit seizoen helemaal prima. Fris en energiek werd de wedstrijd op de late namiddag aangevangen. De eerste kans was dan ook bijna vanzelfsprekend voor Rijnvogels. Uitblinker Mandy de Boer werd bij haar eerste actie in de diepte direct bediend en had de openingstreffer op de schoen 1 op 1 met de goalie van Eldenia. Rijnvogels had het goede te pakken en wist vaker aanvallend ten strijde te trekken dan de opponent. Na uitstekend doorzetten van kilometervreter Drita Celaj was het Lavinia Poku die de voorzet op waarde wist te schatten en de bal koeltjes binnen te werken. Er leek de rest van de tweede helft niet veel aan de hand, de sterke punten van Eldenia werden lam gelegd. Tot net voor rust de concentratie er even niet was en een hoge bal achter de defensie bleek een buitenkansje voor de bezoekers.

 

 

Na rust vergoedde de spanning een hoop. Rijnvogels ging mee in het lange ballen spel van Eldenia. Het werd een opportunistische tweede helft waar beide ploegen kansen kregen op meer. Zo kregen de bezoekers de mogelijkheid van dichtbij, maar de inzet ging over. Ook Rijnvogels liet zich gelden. Een goede actie van Wilan Gies Broesterhuizen leverde een dito kans op voor Mandy de Boer, maar de inzet werd door de keeper van Eldenia gekeerd. Wederom een lange bal deed de keeper van Eldenia besluiten om de goal te verlaten, de bal werd losgelaten en kon Mandy de Boer van heel ver aanleggen voor een lege goal. De mooie inzet plofte uiteindelijk op de lat. Sanne van Beelen betrad in de slotfase het veld en met haar eerste balcontact knalde ze bal van een meter of 35 vol op de deklat. Nadat Eldenia in de slotseconde nog een corner kreeg, vond scheidsrechter Jongeneel het na 94 minuten vechtvoetbal wel welletjes.

 

 

Het vijfde punt werd bijgeschreven door de promovendus en het heeft zich hersteld van de mindere beurt tegen Ter Leede. Er werd geknokt voor elke meter en dat was mooi om te zien tegen de voor de wedstrijd nummer 3 van de topklasse. Het is nog lang niet allemaal zo goed als het kan zijn, maar daar zijn de komende weken voor om aan te werken. Er had meer in gezeten op de regenachtige Kooltuin, maar een gestolen punt is dit zeker niet. Volgende week speelt Rijnvogels in het kader van de landelijke beker tegen hoofdklasser Wartburgia II. In Amsterdam wordt er om 15.45 uur afgetrapt. Een mooie gelegenheid voor Rijnvogels om te laten zien dat het de hoofdklasse is ontgroeit.

 

 

Scoreverloop: 

‘21 1-0 Lavinia Poku

‘41 1-1 Eldenia

 

 

13/10/2019


Alle wedstrijdverslagen van Vrouwen 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media