HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Vrouwen 1 het minst gelukkig in topper

Het is Rijnvogels niet gelukt om de eerste topper van het seizoen naar haar hand te zetten. In een wedstrijd waarin strijd de boventoon voerde en daardoor veelal de lange bal moest worden gebruikt door beide teams bleek een geweldig zondagsschot een minuut of twintig voor tijd de winnende treffer voor Barendrecht, of beter gezegd Jong Excelsior. Rijnvogels had in de eerste helft een paar mooie kansen, maar de thuisploeg bleek de gelukkigste in deze in grote delen gelijkopgaande wedstrijd.

 

Rijnvogels wist dat het menens was deze wedstrijd en startte uitstekend. Het heerste in de eerste twintig minuten en had voor leeg doel een uitstekende kopkans om de score te openen na een geweldige vrije trap van Romy Scherpenzeel. Het is zonde dat Rijnvogels het niet kon opbrengen om op dezelfde manier door te gaan, want het uitstekende vast- en druk zetten leverde steeds snel balbezit op. Door de teugels te laten vieren moest er steeds minimaal veertig meter terug gesprint worden op de lange ballen van Barendrecht en kwam de Rijnvogels in balbezit steeds in de duels. De thuisploeg kon echter geen vuist maken en Rijnvogels bleef de betere ploeg, maar moest strooien met de krachten. De gehavende Wilan Gies Broesterhuizen had de openingstreffer op de korrel, maar het schot met de pijnlijke voet vloog naast.

 

Na rust deed Barendrecht er nog een schepje bovenop. Compliment voor de tegenstander: superfit en een ijzersterke discipline. De slijtageslag duurde voort en de spanning vergoedde een hoop. Echte kansen waren in het tweede bedrijf niet meer te noteren. Het is een open deur, maar het team dat deze wedstrijd als eerst wist te scoren zou de gelukkige winnaar worden. En dat werd de thuisploeg. Een geweldige individuele actie van de linker aanvaller en een dito schot in de verre kruising leverde het hoogtepunt op van de wedstrijd. Een eredivisie waardige goal, maar dat zal niemand verbazen.

 

Het bleek de enige goal van de wedstrijd. Het was geen offday aan de kant van Rijnvogels, maar er is niet uit gehaald wat er normaliter in zit. Als team en individu eventjes in de spiegel kijken, de wonden likken, elkaar er weer bovenop helpen en zorgen dat dit een incident blijkt te zijn. De ploeg van Wim Bouckaert zal elke training en wedstrijd het beste uit zichzelf moeten halen en elkaar beter moeten maken om de doelen te bereiken. Een goede wake-up call en de Kooltuinbewoners gaan sterker terug komen dan voorheen. Aankomend weekend staat de KNVB Beker op het programma tegen de reserves van Oranje Nassau in Groningen. Een week later komt de hoofdmacht van datzelfde Oranje Nassau op bezoek op De Kooltuin. Een mooi tweeluik om de smet van ons af te voetballen, want dat kan dit team als beste in deze competitie.

 

Statstieken:
’68 1-0 Barendrecht

 

14/10/2018


Alle wedstrijdverslagen van Vrouwen 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media