HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Vrouwen 1 blijft op schema na keurige overwinning

Klarenbeek had weinig te vertellen op De Kooltuin 

De vierde overwinning op rij na de winterstop is een feit. Rode lantaarndrager Klarenbeek heeft niet de indruk gekregen dat er wat te halen viel op De Kooltuin. Een wervelende beginfase van de koploper van de hoofdklasse luidde een gemakkelijke middag in voor Rijnvogels. Een klinkende 4-0 overwinning als resultaat. Rijnvogels blijft aan de leiding in de hoofdklasse, met acht punten voorsprong op Barendrecht. Oranje Nassau en Berkel volgen in middels op dubbele cijfers. Leuke bijkomstigheid is dat de ploeg van Wim Bouckaert ook in de tweede periode, waarvan het treffen tegen Klarenbeek de laatste wedstrijd was, van de competitie de beste cijfers kan overleggen.

Rijnvogels schoot uit de startblokken. Elke aanval die centrumverdedigers Anouschka Wolvers en Bente Boogaard van achteruit wisten op te zetten leverde gevaar op. Ondanks de hevige wind was het spel in de eerste twintig minuten van de wedstrijd van topklasse niveau. Prachtig combinatiespel tegen het compact en stevig spelende Klarenbeek deed de volle tribune er even goed voor gaan zitten. De tegenstander werd gebruikt als speelbal en werd via alle kanten van het veld belegerd. Er werd veel energie gestopt in de beginfase en dat betaalde zich uit. Na goed doorzetten door Jeanny Harders op links wist Wilan Gies Broesterhuizen ijzig kalm te blijven in de drukte van het zestien meter gebied. Nadat het spel een tijd stil lag vanwege een vervelende kwetsuur bij de Klarenbeekse doelvrouw kon het treffen verder gaan. Rijnvogels op voorsprong en hongerig naar meer. De koppeltjes op de flanken werkten goed samen en dat leverde variatie op in het spel. Het was dan ook een kwestie van tijd voordat de volgende treffer in het mandje lag. Wederom een mooie aanval die Wilan Gies Broesterhuizen alleen voor de doelvrouw zette. Schieten was onmogelijk en dus ging de bal naar Claudia Owel op de zijkant. Uit een lastige hoek wist zij de wedstrijd al vroeg in het slot te gooien.

Nadat de stofwolken van de beginfase waren opgetrokken moest Rijnvogels even pas op de plaats maken. Het haalde echt een heel hoog niveau vanaf de start van de wedstrijd en de tegenstander was lam geslagen. Er kwam iets te veel opportunisme in het spel van de thuisploeg, wat ook niet gek is als het kwaliteitsverschil zo groot is. Naar mate de eerste helft vorderde werd er weer meer verzorgd de aanval gezocht en kwamen de kansen vanzelf. Zo werd de goal van captain Ramona van der Harst, die na een lichte blessure weer van de partij was, onterecht afgevlagd wegens buitenspel en werd Wilan Gies Broesterhuizen het schieten belet toen ze in kansrijke positie oog in oog met de doelvrouw stond. De kansrijke momenten kwamen uit keurig opgezette aanvallen en dat is knap tegen het hardwerkende Klarenbeek dat het vooral moet hebben van fysieke kracht en werklust.

Na de thee kabbelde de wedstrijd wat voort. Klarenbeek werd met de rug tegen de muur gezet en wilde de schade in de tweede helft beperken. Een counter van de bezoekers werd enigszins gevaarlijk, maar doelvrouw Danielle Hornes liep de dieptebal goed weg en het gevaar was geweken. Halverwege de tweede helft zette Rijnvogels nog eenmaal aan voor een slotoffensief om de score meer de juiste verhoudingen weer te laten geven. Dat lukte. Claudia Owel kwam vanaf rechts het strafschopgebied binnen en leek te ver naar de achterlijn te dribbelen, maar wist wederom vanuit een lastige hoek een klein gaatje te vinden om de bal tegen het netje te laten ploffen. De backs van Rijnvogels verdienen deze wedstrijd een grote pluim door zo ontzettend veel vuile meters te maken. Drita Celaj zette haar goede wedstrijd luister bij door wederom de diepte te kiezen na een uitstekende steekbal vanaf het middenveld. Haar tweede seizoenstreffer werd keurig onder de doelvrouw van de bezoekers door geschoven. Er zat zelfs nog een vijfde en zesde treffer in voor Rijnvogels, maar die werden niet verzilverd. Een keurige overwinning waarmee de ongeslagen status op De Kooltuin in stand werd gehouden.

Geen kans weggegeven en er weer vier bij gemaakt. Het lijkt een gemiddelde score tegen de nummer laatst, maar het was voor Klarenbeek de grootste nederlaag van dit seizoen. De bezoekers uit de buurt van Apeldoorn krijgen niet veel doelpunten tegen, maar hebben vooral problemen om aanvallend een vuist te maken. Wederom dus een uitstekende prestatie van ons vlaggenschip, wat voor de elfde keer dit seizoen de nul hield achterin en door de grens van vijftig doelpunten is gegaan. Op naar de volgende wedstrijd. Volgende week reist de Rijnvogels karavaan richting Friesland voor de lastige uitwedstrijd tegen Heerenveense Boys. Wederom voor wedstrijd bekijken is het devies voor de ploeg van Wim Bouckaert, wat elke week weer een topprestatie moet leveren voor drie punten. Volgende week zal dat niet anders zijn.

Voor deze wedstrijd: een pluim voor de hele ploeg

Scoreverloop
’05 1 – 0 Wilan Gies Broesterhuizen
’19 2 – 0 Claudia Owel
’75 3 – 0 Claudia Owel
’79 4 – 0 Drita Celaj

Klik op de blauwe F voor wederom een mooie fotoreportage van Kees van der Voort 

17/03/2019


Alle wedstrijdverslagen van Vrouwen 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media