Vrouwen 1 | Belangrijke winst in Assen voor Vrouwen 1

Vooraf aan de wedstrijd stond promovendus ACV een punt voor op FC Rijnvogels.

Belangrijk dus om de volle winst te behalen in het koude Assen.
Als de eerste minuten van de wedstrijd bezig zijn ziet Rijnvogels dat dit nog een hele klus zal worden. De snelle buitenspelers van ACV zorgen voor veel gevaar voor het Rijnvogel doel. Gelukkig heeft Rijnvogels een uitstekende doelvrouw, die prima weet waar ze moet staan en mede met haar verdediging voor haar weet ze door de eerste storm heen te komen. Rijnvogels knokt wat het waard is en krijgt meer grip op de wedstrijd. In de 7e minuut is het Justine Jansen die een rush naar voren heeft, haar voorzet bereikt helaas niemand. Het spel gaat over en weer en is amusant om naar te kijken. In de 14e minuut is de eerste echt grote kans van de wedstrijd. De verdediging van ACV verslikt zich in een hoog stuiterende bal en zo komt de bal in de voeten van Kim Zethof. Haar inzet wordt al geteld maar gaat net naast. In de 19e minuut kan Rijnvogels wederom de score openen als een voorzet van rechts te slap word ingeschoten en een prooi is voor de ACV keepster. Twee minuten later is het wel raak als een voorzet van Justine Jansen perfect op het pannetje van Kitty Susan beland, die knap binnenkopt. 0-1

Een paar minuten later krijgt ACV zo’n zelfde mogelijkheid. Het enige verschil is dat deze bal wordt overgekopt. Na 35 minuten is er een vrije trap voor ACV recht voor het doel van Rijnvogels. Maar doelvrouw Kaylee Ruitenbeek staat op haar post en vangt de bal simpel. Vlak voor rust is er nog een uitstekende aanval over vier schijven bij FC Rijnvogels, de uiteindelijke inzet op doel kan net tot corner worden verwerkt.

Na rust heeft Rijnvogels de eerste mogelijkheid als de keepster de bal loslaat uit een vrije trap van Justine Jansen, de 2e bal kan net niet worden ingetikt. Rijnvogels komt meer onder druk te staan en laat bij tijd en wijle ACV te makkelijk aan de bal. Dat resulteerde in een bal strak voorlangs. Daar kwamen de vogels goed weg. Rijnvogels moet de weg naar voren weer zien te vinden en dat lukt. Justine haalt maar eens uit van afstand. Het lukt de keepster nog net de bal over te tikken. ACV ruikt kansen en het is dat het buitenspel is, want anders had het in de 65e minuut gelijk kunnen worden. Dat doet niets af aan de enorme redding die Kaylee maakt door langgerekt naar de hoek te duiken en de bal voor de zekerheid naast te tikken. In de 74e minuut komt het bevrijdende doelpunt van Kim Zethof. Jeanny Harders draait een bal in voor het doel van ACV. De inlopende Kim tikt knap binnen. 0 – 2

In de 81e minuut even een hachelijk moment als keepster Kaylee Ruitenbeek wordt geraakt door een ACV speelster. Ze blijft liggen en even zit de schrik er op de bank goed in. Gelukkig kan ze verder, maar dat dit een beurs plekje gaat worden staat vast. ACV is na het 2e doelpunt even van slag en zo weet Rijnvogels binnen 2 minuten de voorsprong te verdubbelen en hoe. Een corner wordt afgeslagen. Op de kop van de cirkel vangt Romy Speelman de bal op en met een geplaatste boogbal vanaf de wreef schiet ze fantastisch binnen. Een minuut later wordt een terugspeelbal van ACV op het randje van de 16 meter niet goed verwerkt door de keepster. De bal komt in de voeten van Kitty Susan, die van 45 meter direct in het lege doel schiet. 0 – 4

Rijnvogels zit op rozen en gaat haar eerste uitoverwinning binnenhalen en nog belangrijker de volle 3 punten mee naar huis nemen. Dat ACV in de 91e minuut nog de verdiende eretreffer maakt is dan een detail. Rijnvogels stijgt wederom een plekje op de ranglijst en sluit aan bij de subtop. Alles is nog mogelijk in deze competitie, want van de kop naar de staart worden er opvallende resultaten gehaald.

Volgende week reist de selectie af naar Haarlem waar DSS de tegenstander is.