Vrouwen 1 | Bekert verder na strafschoppen

Rijnvogels Vrouwen 1 door in beker
Net als vorige week speelde Vrouwen 1 tegen Eldenia. Het won toen in de laatste minuten van de wedstrijd. Dit keer was het een bekerduel en wie wint speelt tegen Jong PSV.
Een makkelijke pot zou het niet worden, want ook vorige week gaf de ploeg uit Elden bij Arnhem behoorlijk tegenstand. Rijnvogels had in de eerste minuten de meeste kansen op een doelpunt. Maar ja kansen verzilveren is nog wel een dingetje. Eldenia had in de 3e minuut wel de grootste kans uit een corner, die nog net van de doellijn kon worden gekopt. Rijnvogels was in de duels erg afwachtend en liet Eldenia voetballen. Het is dat Kaylee Ruitenbeek in een bloedvorm verkeerd en Rijnvogels twee keer vlak achter elkaar op de been houdt, want anders staan de vogels al snel achter. Halverwege de eerste helft is het Claudia Owel die randje buitenspel wordt weggestuurd in het centrum , maar zij stuit op een verdedigster. Dit is een fase waarin FCR Eldenia onder druk kan zetten, maar het net niet weet te vinden. Dan een belachelijke beslissing van de scheidrechter, die een handsbal alla Messi niet bestraft en Eldenia de kans op een doelpunt geeft. Dit cadeautje wordt uitgepakt 1-0.
Twee minuten na dit doelpunt kan het al gelijk zijn als Kim Zethof een voorzet geeft. Helaas schiet Jeanny Harders net naast. Even voor rust ligt de bal er dan wel in als Kitty Susan de bal herovert in de defensie van Eldenia. Ze bediend Kim Zethof, die de gelijkmaker binnenschiet.
Als we na rust uit de gezellige kantine komen staat er 2-1 op het scorebord.. Wel of niet actief meedoen in buitenspel positie wordt hier verschillend geïnterpreteerd. In de 62e minuut een mooie spelverlegging van Kitty Susan. Ze ziet Romy Speelman op links en geeft hem mee. Romy speelt de bal met overtuiging langs de keepster het doel in. 2-2 Der op en der over is het advies en dat gebeurd als Kim Zethof in de as wegloopt, niet denkt maar doet en de bal heerlijk inschiet 2-3.
Nu vasthouden en kom maar op jong PSV. Helaas gaat dat niet zomaar. Rijnvogels loopt te ver achteruit om de voorsprong te behouden en geeft Eldenia op het middenveld heel veel vrijheid om te voetballen. Dik in blessuretijd wordt het 3-3 en zo moeten strafschoppen deze wedstrijd beslissen.
Eldenia start de reeks en Rijnvogelheld Kaylee pakt hem. Daphne in ’t Veld maakt hem wel 0-1. Eldenia schiet vervolgens binnen 1-1. Kim Zethof rost hem daarna het net in 1-2. Wederom stopt Kaylee er één. Romy Speelman maakt de 1-3. Eldenia schiet ook raak 2-3. Als Danique Wuhl vervolgens raak schiet is het klaar en wint Rijnvogels deze wedstrijd.
Zaterdag 28 januari zal Rijnvogels thuis aantreden tegen Jong PSV.