VROUWEN 1 | Bekerdroom spat uiteen in de slotminuut

Wat waren we dichtbij….

Heel lang leek het kwartje de juiste kant op te vallen voor FC Rijnvogels in het bekertreffen met de beloften van PSV. De bezoekers uit de lichtstad keken na een klein uurtje tegen een 1-0 achterstand aan na een typische Kim Zethof goal en moest in de hoogste versnelling om het tij alsnog te keren. Rijnvogels verweerde zich kranig tegen de grootste talenten uit de onderste helft van ons land maar zag de penaltyreeks in de laatste minuut in rook opgaan nadat een pegel de kruising als eindstation vond. Een zure nederlaag maar Rijnvogels verdient zeker de complimenten.

PSV had zich als kampioen van de eredivisie voor beloften weten te plaatsen voor de landelijke KNVB Beker en had eigenlijk nog maar weinig weerstand gehad in de vorige rondes. Rijnvogels heeft moeten knokken om te overwinteren in dit toernooi en juist dat was ook vandaag weer nodig om tot een resultaat te komen. Het begon nog matjes aan de wedstrijd maar de welbekende en veelbesproken dieselmotor begon naarmate de eerste helft vorderde toch op toeren te komen. De eerste grote kans van de wedstrijd kwam op naam van Justine Jansen die na goed druk zetten vrije doortocht had richting de Eindhovense keeper maar zichzelf iets meer tijd had moeten gunnen. Ook PSV liet zich gelden maar de defensieve zekerheid is net als in de competitie groot bij FC Rijnvogels. Ook Kim Zethof demarreerde vanaf rechts maar hield haar kruit nog even droog voor later in de wedstrijd.

Na rust was het voor Rijnvogels zaak om meer te brengen. Het gevecht moest nu echt aangegaan worden en vooral aan de bal moest het beter. PSV voetbalde een stuk makkelijker dan de gastvrouwen maar met meer lef aan de bal van de Katwijkers moesten zij ook een woordje mee gaan spreken. En dat gebeurde ook na iets meer dan tien minuten na rust. Justine Jansen begon aan een dribbel die leek te stranden in de middencirkel maar de voorop in de strijd gaande Romy Speelman zette gelijk fel druk op de tegenstander waardoor Jeanny Harders de bal kan oppikken. Met een afgemeten passje zette zij Kim Zethof aan het werk die haar handtekening onder een aanval zette die Rijnvogels al zo vaak in de afgelopen seizoenen plezier heeft bezorgd. Rijnvogels op voorsprong tegen PSV en de ontlading was groot. Het gaf Rijnvogels een boost en PSV moest even bijkomen van de tik die gegeven was. Toch moest Rijnvogels uiteindelijk alleen nog maar aan verdedigen gaan denken, de vermoeidheid ging meespelen en dat is niet gek met de vele griepgevallen die de selectie op dit moment kent. Maar opgeven kwam bij niemand in het hoofd op, er werd gevochten tot de laatste seconde. De laatste tien minuten gingen in en Rijnvogels zette zich schrap, gooide zich voor elke bal en ging er als één team voor liggen. Helaas ging het dan toch mis in het laatste gedeelte van de wedstrijd. Een voorzet vanaf links werd niet goed verwerkt en de bal rolde tergend langzaam binnen. Rijnvogels even in paniek maar leek zich toch weer te herpakken en waar iedereen zich opmaakte voor een daverende apotheose vanaf de kalkstip zette PSV nog eenmaal aan en kegelde Rijnvogels met een prachtig afstandsschot de bal in de kruising. De man met de hamer sloeg keihard toe in de slotminuut van de wedstrijd, dat had Rijnvogels niet verdiend op basis van haar werklust en teamgeest.

De bekerdroom spatte dus in de slotminuut uiteen. Heel erg jammer maar na een paar keer met het hoofd schudden mag de ploeg ook trots zijn op waar het als eenheid voor aan het strijden was. Dat geeft vertrouwen voor de herstart van de competitie. Rijnvogels is er klaar voor en mag het gaan bewijzen tegen ‘angstgegner’ Wartburgia. Er wordt volgende week om 13.15 uur afgetrapt in Amsterdam. De Kooltuinbewoners zullen er gelijk moeten staan en er is geen reden om daar aan te twijfelen.