Vrouwen 1: Bekeravontuur is voorbij

De eerste nederlaag in de maand oktober betekent uitschakeling in de landelijke KNVB beker. Een dodelijk effectief Wartburgia liet zien dat er in de topklasse uit een ander vaatje getapt wordt en dat elke kans bijna een goal is. Rijnvogels kon zich redelijk optrekken aan het niveau van de tegenstander een heeft zich kranig verweerd. Kreeg ook genoeg kansen om er zelf minimaal eentje te maken, maar dat was de debutant uit de hoofdklasse niet gegund.

Rijnvogels had wat personele problemen en de lichte pijntjes kregen rust voor geschreven. Een goed teken voor volgende week zaterdag, wanneer Rijnvogels op volle oorlogssterkte tegen Stedoco kan aantreden. Daar wil de ploeg van Wim Bouckaert immers weer punten aan het totaal gaan bijschrijven. De elf speelsters die aan de aftrap verschenen hebben zich naar eer en geweten verweerd en het uitstekend gedaan. Er werd geknokt voor elke meter en zoals eerder aangegeven had Rijnvogels ook nog wel een goaltje verdiend. Voor rust kwam de bal los uit een vrije trap en was het na acht minuten al raak. Een mooie aanval over rechts werd terug gelegd en net voor rust werd de marge naar twee getild door middel van een prachtige uithaal in de lange hoek. Twee kansen en twee goals voor Wartburgia, wat aan de bal sterker was maar in Rijnvogels een hele geduchte tegenstander trof wat zich kranig verweerde.

De tweede helft leek hetzelfde te gaan verlopen als het eerste bedrijf. Met een extra aanvaller in de ploeg in de persoon van Naomi van der Horst probeerde Rijnvogels meer dadendrang te tonen. Na een uur deelde Rijnvogels zichzelf de genadeklap toe door middel van een eigen doelpunt. De energie stroomde uit het elftal en na zeventig minuten werd het ook nog eens 0-4. Heel even leek het op een afstraffing te gaan lijken maar dat is niet wat Rijnvogels deze wedstrijd verdiende. Het richtte zich weer op en aan de hand van de ingevallen Jannette van Belen werden er nog enkele kansen gecreëerd. Helaas zat een goaltje er deze middag niet in.

Het bekeravontuur is over en om maar een open deur in te trappen: Rijnvogels kan zich volledig richten op de competitie. Het team heeft georganiseerd gespeeld en hard gewerkt. Conditioneel zit het goed voor elkaar, alleen aan de bal konden de Katwijkers het Amsterdamse vrouwenvoetbal bolwerk niet aan. Dat is geen schande, maar wel een puntje waar we aan moeten blijven sleutelen. Volgende week de krachtmeting tegen Stedoco, waar de punten op De Kooltuin moeten blijven.

Voor meer foto’s: FCR VR1 – Wartburgia VR1