HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

VROUWEN 1 | 3e plaats en goed voetbal bij toernooi op eigen bodem

Helaas is ons vlaggenschip er niet in geslaagd om de winterse cup met de grote oren in Katwijk aan den Rijn te houden. In wederom een geweldig georganiseerde editie van de Winter Cup, alle credits naar P&M Soccer Events en de vrijwilligers van FC Rijnvogels, finishte het verdienstelijk als 3e. Een knappe plek op het podium want het deelnemersveld was ook dit jaar weer ijzersterk.
Op zaterdag waren de poulewedstrijden en het waren de eerste schreden op de groene mat van 2023 voor Rijnvogels. Het moest even opwarmen in de eerste partij tegen 1e klasser Always Forward (2-1 winst, goals van Justine Jansen en Kim Zethof) maar daarna ging de rood-zwarte motor draaien. Een uitstekende wedstrijd tegen het Nederlands Politie Elftal volgde, echter vergat het ondanks enkele goede kansen om de trekker over te halen. In de laatste poulewedstrijd tegen de beloftenploeg van ADO Den Haag moest er gewonnen worden en dat dan juist de Hagenezen in Rijnvogeldienst hun team een dienst bewezen was een leuke bijkomstigheid. Na een achterstand via een strafschop schakelde Rijnvogels een versnelling hoger en wist Danique Wuhl via de rebound haar ploeg op gelijke hoogte te zetten en in de slotminuut van de 25 minuten durende wedstrijd pegelde Romy Speelman de bal fabelachtig met links in de verre kruising. Als poulewinnaar door naar de volgende ronde.
Op zondag ging het om de prijzen en mocht Rijnvogels aantreden tegen Telstar. In deze wedstrijd wist de ploeg van Rijnvogels trainer Egmond Blinker het betere van het spel op de mat te leggen en het massaal toegestroomde publiek kreeg een mooie en enerverende halve eindstrijd voorgeschoteld. Dat het eindigde met de brilstand is gezien het aantal kansen verassend want beide ploegen lieten zich flink gelden. Het moest dan maar van elf meter gebeuren en ditmaal was de kalkstip Rijnvogels helaas niet goed gezind. Telstar door naar de finale en Rijnvogels moest het, enigzins onterecht, doen met de troostfinale.
Daarin trof het wederom het Nederlands Politie Elftal, wat het onderspit moest delven in de andere halve eindstrijd tegen Saestum. De tegenstander wachtte af en Rijnvogels moest het spel maken en daardoor werd het een eenzijdige wedstrijd op de helft van de tegenstander. Na een kwartier spelen was de code gekraakt was het Kitty Susan met een prachtige tegendraadse kopstoot die na een uitstekende voorzet van Kim Zethof mooi tegen de touwen aan zweefde. 1-0 en de 3e plaats was een feit voor Rijnvogels.
Al met al was het een prachtig weekend voor ons vlaggenschip. Geen wedstrijd verloren, iedereen heeft speelminuten kunnen maken en er is veel gelachen. En dat in een sterk deelnemersveld met onder andere de top van het amateurvoetbal (Saestum en FC Eindhoven) en enkele sterke teams uit de beloften competitie (ADO en Telstar). Ondanks het slechte weer kijken wij met een warm gevoel terug op twee fantastische dagen. Wij danken de organisatie en FC Rijnvogels voor een top toernooi! Daarnaast feliciteren wij competitiegenoot Saestum met het winnen van de Holland Winter Cup.
Donderdag in alle vroegte reist de Rijnvogels karavaan af naar de Algarve om aldaar op trainingskamp te gaan. Voor de vierde maal strijken de Vogels neer in het zonnige Albufeira. We houden iedereen uiteraard op de hoogte, want er staat zowel binnen als buiten het veld genoeg moois op het programma!

16/01/2023


Alle wedstrijdverslagen van Vrouwen 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media