Heren 2: Vreemde penaltynederlaag van het tweede

‘PENALTYFINISH’ NEKT TWEEDE

Zelden zo’n miraculeus einde van een wedstrijd gezien. Twee penalty’s binnen twee minuten tegen. Het gebeurde in de wedstrijd tegen laagvlieger RVVH. Het betekende tevens een 2-1 nederlaag die het team min of meer op eigen conto dient te schrijven. Er waren toch behoorlijk wat kansen om dit duel in een winstpartij om te zetten maar het net achter doelman Donovan Levestone werd niet gevonden behalve die ene keer dat Leon Houwer het wel deed. Wegens vermeend buitenspel afgevlagd. De vogels vlogen niet hoog genoeg vandaag.

Het ontbreken van de geblesseerde spits en topscorer Thijs van Kruistum mag derhalve niet als excuus worden aangevoerd. Werd de uitbeurt nog met 4-2 gewonnen, vandaag stond er een strijdvaardige opponent binnen de lijnen die alles uit de kast haalde om de punten mee naar Ridderkerk te nemen. Zij hebben ze immers broodnodig om uit de gevarenzone te blijven. De vogels van trainer Stefan Schaafsma konden vrijuit voetballen en deden dat bij vlagen ook maar de eindpass ontbrak op cruciale momenten. Komt bij dat de Ridderkerkse sluitpost ook zijn post goed bewaakte. Een paar twijfelachtige situaties waarbij een vogel binnen de zestien neer ging waren niet rijp genoeg voor de kalkstip. Behalve het afgekeurde doelpunt van Leon Houwer was hij er nogmaals dichtbij maar zijn uitgekiende lob over de goalie heen werd net op tijd van de doellijn gekopt. Schoten van Dylan Guijt zoefden naast of over. RVVH was na een corner dichtbij de openingstreffer maar de knikker werd naast gekopt.

Kort na de hervatting moest Gert Jan in het Katwijkse hok aan de bak. Actie geslaagd. Langzamerhand nam de druk van de thuisclub toe en er volgden mogelijkheden. Kevin de Jong kopte vallend naast en vond met het zelfde koppie de sluitpost op z’n post. Na een knappe aanval kwam Jack de Jong in schietpositie maar schoot zwaar gehinderd en onderuit gehaald naast. Typisch zo’n moment waarop een pingel gegeven kan en mag worden. Dus niet en bleef het een dubbelblanke stand. Deze leek ook als eindstand de boeken in te gaan ware het niet dat twee vogels binnen twee minuten in de fout gingen. Eerst was Wouter Soomer door eigen fout de boosdoener en nog geen twee minuten later had Lars Mulder een tackle van achteren in huis. Gert Jan Vlieland heeft al eerder bewezen een penaltykiller te zijn. Hij stopte de inzet van Diego Rietveld maar de rebound was voor de attente Rick van Dommelen die feller was dan de roodwitte defensie, 0-1. Gert Jan balen. Dat deed hij twee minuten later ook want bijna had hij de tweede pingel van Rietveld ook maar nu verdween het leer via zijn handen in het nylon. Wat een raar slot van een wedstrijd waarin voordien geen reguliere treffers vielen. De 1-2 van Jack de Jong kwam in blessuretijd letterlijk en figuurlijk te laat uit de lucht vallen.