Vr3: Wij deden ons best en de tegenstander de rest

De tweede bekerwedstrijd stond op het programma. We moesten tegen Oegstgeest Vr1. Een pittige tegenstander waren we al vaker tegen gespeeld hadden. Meestal trokken de tegenstanders aan het langste eind maar daar zouden we vandaag proberen daar verandering in te brengen. Door allerlei oorzaken konden een aantal spelers niet maar met een ploeg van 19 spelers kunnen we wel wat missen.

Hoewel er van te voren gehamerd werd om Oegstgeest niet teveel ruimte te geven kwam daar niets van terecht. Vanaf de eerste minuut nam Oegstgeest het heft in handen en liepen wij achter de feiten aan. Niet dat dit meteen in kansen resulteerde maar zij waren ons overal de baas. Vrijwel geen duel werd gewonnen, het overkwam ons allemaal. Waar dat aan lag? Wellicht aan de eerste wedstrijd waarin we Quick Boys Vrouwen 2 alle hoeken van het veld lieten zien. Dan sluipt er toch iets in de ploeg van dat het wel goed zou komen. Maar dat gebeurde vandaag dus niet. Halverwege de eerste helft kreeg Claudia Ravensbergen de bal vol in haar gezicht en ging groggy neer.  Waar wij allen op een scheidsrechtersbal wachtte, gaf de warrig leidende scheidsrechter een vrije trap voor Oegstgeest vanwege vermeend hands. Nou hebben ze bij Oegstgeest een specialiste in huis, en die schoot de bal vanaf 30 meter snoeihard in onze goal. Keepster Bonnie Knegt probeerde alles om de bal te stoppen maar het mocht niet baten. Daarna kregen we een geweldige kans vanuit een corner. Volgens mijn meiden werd de bal door Oegstgeest van achter de doellijn weggewerkt, volgens de scheidsrechter ervóór. En er gaat maar een iemand over, en dat is de scheidsrechter. Geen 1-1 dus. Jammer want onze kansen waren op 1 hand te tellen. Ondanks het overwicht van Oegstgeest gingen  we de rust in met 1-0.

Na rust werd het iets beter aan onze kant maar was nog steeds niet voldoende om Oegstgeest in de problemen te brengen. Daarvoor speelden teveel meiden onder hun niveau. Keepster Bonnie moest nog een aantal keren handelend optreden en hield ons daarmee in de wedstrijd. Er ontstond nog enig gedoe toen Laura de Best het strafschopgebied binnen ging en in ieder geval dusdanig gehinderd (shirtje trekken) werd dat ze niet meer voldoende kon uithalen. Of het een penalty had moeten zijn laat ik in het midden. Al met al zat het dus ook niet mee maar dat gold ook voor Oegstgeest die nog keihard op de paal schoten en slordig met hun kansen omgingen. Het bleef dus bij een 0-1 nederlaag tegen een voortreffelijke tegenstander en misschien mogen we daar ook tevreden mee zijn. Het seizoen is nog maar net begonnen, en we zijn weer even met onze voetjes op aarde neer gedaald.  Helaas leverde deze wedstrijd ook een aantal blessures op, oa. Laura de Best en Cecilia Quintero de Villegas. Even afwachten hoe snel ze herstellen want a.s. donderdag wacht alweer de volgende (oefen)wedstrijd tegen SJC Vr2(uit).