VR3 verspeelt 2 punten in de laatste minuut

Het weer: koud en nat, matig grasveld, een geslepen tegenstander, een scheidsrechter die zijn uiterste best deed (vanuit de middencirkel), en sommige spelers nog steeds zoekende naar de juiste vorm/conditie. Dat waren de ingrediënten waarmee we na 90 minuten voetbal de punten met onze tegenstander deelden. Dat we toch met een rot gevoel naar huis reden kwam omdat er (wederom) meer in had gezeten.

De dag begon met een fotoshoot waarin onze nieuwe trainingspakken en voetbaltassen (samen met de sponsors, alleen STOL architecten ontbrak) op de gevoelige plaat werd gezet door huisfotograaf Wim Ros. Helaas ontbraken er een aantal meiden op de foto maar hopelijk kunnen die er de volgende keer (we krijgen nog uit tenues) wel bij zijn. Vervolgens met gezwinde spoed naar Nootdorp waar sommige best moeite mee hadden om het te vinden.

De wedstrijd begon vrij tam omdat Nootdorp het spel door ons liet maken maar omdat we heel slordig speelden leden we heel veel balverlies. Nootdorp kon daar in eerste instantie niet van profiteren maar halverwege de eerste helft kwam daar toch de 1-0. Na een afgeslagen aanval van Rijnvogels konden de middenvelders van Nootdorp frank en vrij een aanval opzetten. Na een balletje breed naar onze rechterkant kwam er een mooie steekpass op hun linkerspits (beste speelster aan Nootdorp kant) en die ronde mooi en beheerst af. Ja en dan sta je toch met 1-0 achter terwijl er niets aan de hand leek. Wat dan ook weer de kracht van Nootdorp is, ze laten je denken dat jij de baas bent en als je dan even niet oplet slaan ze toe. Het spel werd aan onze kant in ieder geval niet beter op, slechts een enkeling wilde de bal hebben dus volgde meestal een dieptebal. En vrijwel alle diepteballen werden ingeleverd en Nootdorp vond het wel best zo.

Na rust stonden er gelukkig toch een paar spelers op. De bal ging makkelijker rond en we konden weer aan aanvallen gaan denken. Na een uur spelen kwam daar ook een gelijkmaker uit. Het was Inge Gerring die een mooie bal op waarde wist te schatten en de 1-1 met links binnen knalde. De groep vond dat er meer inzat en gooide wat meer energie in de strijd. Nootdorp moest naar achteren maar verdedigden naar behoren. Kansen waren spaarzaam maar na een mooie steekbal van Mieneke Hazenoot kon Inge de 1-2 binnenschieten. Nu was het zaak om de rijen gesloten te houden en de organisatie op het veld te bewaren. En dat lukte tot de allerlaatste minuut. Uit een corner van ons wordt er niet adequaat ingegrepen en kon de linksbuiten van Nootdorp wederom tot scoren komen. Doodzonde dat deze overwinning uit onze handen glipte. We hadden afstand van de onderste plekken kunnen nemen maar als we reëel zijn dan verdiende deze wedstrijd geen winnaar. Dus vlug naar de Kooltuin waar in de derde helft alle plooien weer gladgestreken werden en ik om 19:00 moe maar voldaan weer naar moeder de vrouw vertrok.