VR3: sterk collectief wint van Foreholte Vr1

De afgelopen wedstrijden lieten zien dat het voetballend wel goed zat maar dat we veel moeite hadden om dit 90 minuten lang te doen. Afgelopen zaterdag stroopte de ploeg onder leiding van drie aanstormende talenten uit de Mo19 de mouwen op en vocht tot de laatste minuut om de 0-1 voorsprong niet meer uit handen te geven. Is het lek nu boven? Nee natuurlijk niet, er moet nog veel gebeuren maar eerst lekker genieten van deze mooie overwinning.

Het was echt voetbalweer afgelopen zaterdag, een heerlijk zonnetje en weinig wind, toen de wedstrijd begon. Direct liet Foreholte zien dat ze niet van plan waren om ons veel ruimte om te voetballen te geven, ze zaten er bovenop! Maar het efltal gaf geen krimp en kon er steeds voetballend onderuit komen, geen lange ballen maar verzorgde opbouw via de middenvelders. Foreholte zetten daar veel “sturm und drang” tegenover, onder leiding van hun aanvoerster Daphne Mintardjo bleven ze onvermoeid aanvallen. Ze deden dat vaak echter zo slordig dat we nauwelijks in gevaar kwamen. Na een minuut of 20 kregen aan de linkerkant een vrije trap. Laura de Best ging er achter staan. Ze schoot de bal zo hard richting de goal dat de keepster de bal nietvast kon houden. De bal kwam voor de voeten van de instormende rechterspits Mieneke Haasnoot terecht terecht. Zij legde bal eerst goed om vervolgens ongenadig hard uit te halen voor 0-1 voorsprong. Foreholte was daarna dusdanig van slag dat wij de de eerste helft nauwelijks meer in gevaar kwamen.

Na rust kwam Foreholte zeer sterk opzetten. Duidelijk geïnspireerd door hun sympathieke coach Mo Aljaf zetten ze ons een twintigtal minuten flink onder druk. In die fase hielden de jonkies ons op de been met weergaloze acties op het middenveld van Marieke van Hensbergen, sterke verdedigende acties van Romy de Haas en met mooie passjes strooiende Kim van Riel. Ook de vaste kern van Vrouwen3 streed voor iedere meter en ging er steeds meer in geloven dat we die drie punten naar Katwijk gingen meenemen. Langs de kant was het genieten geblazen voor de coaches en de toeschouwers. Na die 20 minuten was Foreholte enigszins moe gestreden en konden we er iets meer uit komen. Dit resulteerde in kleine kansjes voor Laura, Mieneke en Marieke. Vooral die laatste had een doelpuntje verdient maar ze kon met 2 afstandsschoten het doel net niet vinden. Toen de uitstekend fluitende scheidsrechter J. van der Poel af floot was de vreugde dan ook enorm.

Het collectief van Vrouwen 3 bestaat uit 21 voetballende vrouwen, toch hadden we afgelopen zaterdag vanwege allerlei oorzaken maar 11 meiden in totaal. Wat fantastisch is het dan als iedereen klaar staat om je te helpen. In dit geval de drie eerder genoemde talenten, die dankzij hun coaches met ons mee mochten doen. Het collectief bestaat dus uit meer dan 1 team, het bestaat uit de totale vrouwenafdeling bij FC Rijnvogels. The place to be voor het vrouwenvoetbal.