HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Voorbereiding voorlopige selectie FCR JO17-1

Nadat vorig seizoen is afgesloten met twee selectie-oefenwedstrijden heeft een klein deel van deze spelersgroep alweer op 6 aug de draad opgepakt. Na het vertrek bij FCR van Martin Onderwater zowel als speler van HR1 en trainer van FCR B1 en  interne functiewisselingen binnen de jeugdafd. van FCR ontstond er bij FCR de vacature: trainer selectie J (Jeugd) O17.

Daar waar een oude FCR-er als trainer de overstap naar Sparta maakte, volgde ex- Spartaan Romano van der Stoep als speler de omgekeerde weg. En ondertussen is deze aanwinst voor HR1 niet alleen geland op veld 1 bij Hein maar ook als jeugdtrainer voor FCR JO17-1. Voor de FCR jeugdafdeling is dit een mooie ontwikkeling en het tekent ook voor Romano dat hij als nieuwkomer zich hiervoor beschikbaar heeft gesteld. Hopelijk gaan wij in de toekomst meer selectiespelers als jeugdtrainer zien in welke vorm dan ook. Ondertussen is de JO17-1 groep nu zo’n 2 weken bezig en is iedereen weer terug van zijn vakantie. De eerste trainingen hadden als rode draad om elkaar beter te leren kennen zowel op persoonlijk en uiteraard ook op voetbaltechnisch vlak.  Naast de oefeningen met een licht Sparta karakter werden er uiteraard door de assistent ook wat Spartaanse oefeningen uitgevoerd om zo de boys stiekem sterk te maken en topfit te krijgen voor het nieuwe seizoen.

De traininingsopkomst en het enthousiasme is zeer goed en elke speler heeft zich onder het motto “gelijke ronden gelijke kansen” nu ook aan de trainer kunnen laten zien. Tevens hebben o.a de talenten uit de sucsesvolle FCR C-1 selectie van vorig seizoen en welke niet direct voor JO17-1 waren ingedeeld de trainingen bijgewoond en ondertussen ook hun speelminuten mogen maken in de 1e oefen/selectie-wedstrijd van het huidige seizoen. Na een goede 1e trainingsweek stond de 2e week in het teken van de oefen/selectie wedstrijden respectievelijk uit bij  UVS JO17-2  (3-0 verlies) en thuis Blauw Zwart JO17-1 (1-4 verlies) De beide wedstrijden hadden vwb speelbeeld een wisselend karakter en op een aantal voetbaltechnische zaken was het kortom “Net Niet”. In beide wedstrijden is er ook veel gewisseld en ondertussen krijgt Romano ook een goed beeld van de jongens waar hij dit seizoen mee aan slag mag gaan. Uitslagen van oefenwedstrijden doen mij niet heel veel en er is nog steeds geen schaal bij de KNVB voor de kampioen van de voorbereiding maar mannen blijf kritisch op jezelf en jou prestatie en blijf possitief naar elkaar dan komen we heel ver en dan wordt het een absoluut een leuk seizoen. Zowel op het EK als met Leicester City heeft de voetbalwereld kunnen zien waar een goede teameffort en spirit toe kan leiden. Wij hebben er zin in en zijn absoluut FCR; alle randvoorwaarden zijn aanwezig !

Er is nog zeker werk aan de winkel maar zie dat als mooie uitdaging voor zowel jezelf als de trainer en z’n assistent. Deze twee weken zullen geevalueerd gaan worden en dan vervalt het woord v
oorlopige en moet de  FCR JO17-1 selectie er staan en niet alleen op papier..!!!

22/08/2016


Alle wedstrijdverslagen van Geen categorie

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media