Heren 1 | Heren 1 moeten genoegen nemen met een gelijkspel

FC Rijnvogels geeft winst uit handen

Het is de Vogels niet gelukt om voor de vierde keer op rij een belangrijke treffer te scoren om alsnog de volle buit binnen te halen. Het bleef tegen VVOG op een 3-3 remise steken. Weliswaar dienden er zich tijdens het slotoffensief nog een aantal mogelijkheden aan waarvan in de laatste minuut Tjin Asjoe de allerbeste kreeg. Van dichtbij trof hij het lichaam van doelman Manuel Hoogewoning waarmee de kans op een driepunten in de duisternis verdween.

Het had iets weg van de omgekeerde wereld in vergelijking met de wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen Harkemase Boys. Toen werd een 3-1 achterstand in de slotfase omgebogen naar een 4-3 zege. Nu waren het de Katwijkers die een 3-1 voorsprong al voor de rust hadden opgebouwd en uit handen gaven. Ook VVOG bleek over veerkracht te beschikken. Frappant detail. FC Rijnvogels kreeg tegen Harkemase Boys bij een 3-1 achterstand een penalty en dat was de opmaat om weer in een goed resultaat te geloven. Nu kreeg VVOG bij een eveneens 3-1 achterstand een strafschop die door routinier Jeremy de Graaf feilloos werd benut, 2-3.

De Kooltuinboys kwamen vanaf dat moment niet meer in het uitstekende ritme van de eerste helft die met een te magere 3-1 voorsprong werd afgesloten. Nadat Mats Zwart na een kwartier de bezoekers enigszins verrassend aan de leiding had geholpen namen de Vogels het heft in handen. Tegenover die ene benutte kans van de Harderwijkers stonden er een behoorlijk aantal Katwijkse mogelijkheden tegenover. Binnen twee minuten trok Edin Bibuljica na aangeven van Roy van Leeuwen met een knappe treffer de zaak weer in balans. Nog geen drie minuten later vloog een vrije trap van Virgil Tjin Asjoe via de paal in de Harderwijkse touwen. Voor de pauze bezorgde Roy van Leeuwen de bal op een presenteerblaadje aan Dennis Bakker die van dichtbij niet kon missen, 3-1. Twee keer de lat, een bal van de doellijn gehaald waren er de oorzaak van dat de marge niet ruimer werd. Het zou na de rust opbreken.

In het tweede bedrijf kwamen de bezoekers beter voor de dag en konden de gastheren niet zo domineren als voor de rust. VVOG was in het veld minimaal de evenknie van de thuisclub en zag binnen tien minuten kans om de anschlustreffer te noteren na een overtreding van Dirk Jan van den Oever. Routinier Jeremy de Graaf stuurde vanaf elf meter Yannick Augustinus de verkeerde hoek in, 3-2. Even stil op de Kooltuin. Even de boel herpakken. Het was echter VVOG dat nu de kans rook en het duurde niet lang of Mitchel Dijkhof vond de bovenhoek achter een kansloze Augustinus. Geen 4-1 of 5-1 voor de rust maar een 3-3 stand op het scorebord. De bal kan raar rollen. De mouwen gingen bij de gastheren weer omhoog. Dit keer zonder resultaat. De VVOG defensie overleefde kopballen van Nwankwo en Rutgers en de allerbeste mogelijkheid van de Katwijkers om alsnog de winst over de streep te trekken. VVOG knokte zich terug in de tweede helft en waren terecht blij met een punt en wellicht niet meer verwacht na de eerste helft. Het is een dooddoener maar het aloude spreekwoord deed ook vandaag weer opgeld ‘De bal is en blijft rond en kan raar rollen’. Waarvan akte op de Kooltuin. Aanstaande zaterdag de uitwedstrijd naar RKAV Volendam.

FC Rijnvogels: Augustinus, Van den Oever, Ogidi Mwankwo, Michel, Noordam (72: Rutgers), Bakker, Bibuljica, Dobbe (84: Bijen), De Beste, Van Leeuwen, Tjin Asjoe.

Scoreverloop: 15. Zwart 0-1. 17. Bibuljica 1-1. 17. Tjin Asjoe 2-1. 37. Bakker 3-1. 55. De Graaf 2-3 (pen.). 61. Dijkhof 3-3.