Vogels kunnen FC Lisse niet verrassen

EERSTE KAN FC LISSE NIET VERRASSEN

Het duel tegen het ongeslagen FC Lisse werd met 1-2 verloren. Jammer aldus de toeschouwers en trainer Hein van Heek die een leuke pot voetbal hadden gezien. De verliezende trainer achteraf: ‘Misschien had er iets meer ingezeten als wij na de 1-0 de mogelijkheden beter hadden uitgespeeld. Maar na de rust voelde je al aankomen dat de gelijkmaker in de lucht hing. Toen was FC Lisse sterker dan in de eerste helft. Overigens vond ik wel dat wij minimaal nog een extra penalty hadden verdiend’ blikte hij met een blik van ‘jammer maar helaas’ terug op het verloren duel. Na de 1-1 werd het billenknijpen het ook voor hem.

Toch had Van Heek nog mogelijkheden gezien om in de slotfase gelijk te komen in een wedstrijd die enkele cruciale momenten kende. Zoals de gelijkmaker van routinier Martin van Eeuwijk die zijn schot via de lat –over de doellijn of niet?- tot doelpunt zag gepromoveerd. De assistent-scheidsrechter was echter gedecideerd. De vrije trap waaruit in tweede instantie de winnende treffer voor de bezoekers tot stand kwam viel ook niet goed in de Katwijkse aarde. Van Eeuwijk zag zijn inzet door de uitstekende Messemaker verwerkt maar in de rebound schoot Fokkema de winnende treffer binnen. De Katwijkse doelman die voordien al met een aantal fraaie reddingen zijn team op de been had gehouden was van dichtbij kansloos.

De Vogels gaven nog niet op. Enkele hachelijke situaties voor het doel van sluitpost Brian van der Werff werden overleefd met door een over het hoofd geziene handsbal die arbiter Keijl in de drukte niet waar had kunnen nemen. De bezoekers mazzelden ook nadat invaller Niels van Veen na goed doorzetten zijn schot rakelings naast zag vliegen. Eveneens hadden de gasten het geluk aan hun zijde dat een inzet van Ricardo De Vlugt via de paal naast vloog. Het zat de Katwijkers in deze eindfase bepaald niet mee.

Over de hele wedstrijd bezien was de overwinning voor de bezoekers wel verdiend te noemen. In de openingsfase verzuimden de Lissenaren al vroeg afstand te nemen maar troffen Messemaker in vorm. Daarna werd het evenwicht hersteld. Wel moest de thuisclub een aantal corners toestaan en op de doellijn brengen om geel-blauwe inslagen te voorkomen. Voor Jim Havenaar was de 13 e minuut een ongeluksmoment toen hij zich lelijk verstapte. Einde wedstrijd voor hem en Jaap van Duijn mocht opdraven. Graag had Jaap weer de penalty genomen die de thuisclub op een 1-0 voorsprong bracht. Arno Dijkstra, gevloerd door de Lisser doelman, was nu weer de aangewezen man en knalde feilloos binnen. De afspraak was echter dat Dijkstra die vorige week tegen Quick Boys de eer aan Jaap moest laten nu weer de elfmetertrap mocht nemen. De 1-0 voorsprong bleek na ruim negentig minuten en attractief voetbal niet voldoende voor de Vogels om een stuntje uit te halen.

Opstelling FC Rijnvogels: peter Messemaker, Bright Ampong- Zweistra, Kevin Wijmer (88: Sander van der Horst), Joey Zandbergen, Rob Zandbergen, Pieter van den Breggen, Ogur Kaya (79: Niels van Veen), Ricardo De Vlugt, Jim Havenaar (13: Jaap van Duijn), Arno Dijkstra, Jop Verhagen.fcl-22 fcl-1 fcl-2 fcl-3 fcl-4 fcl-5 fcl-6 fcl-7 fcl-8 fcl-9 fcl-11 fcl-12 fcl-13 fcl-14 fcl-15 fcl-16 fcl-17 fcl-18 fcl-19 fcl-20 fcl-21