HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Vogels boeken zege op De Boekhorst

‘AARDIGE’ ZEGE BIJ VVSB

 

In de serie oefenwedstrijden tegen hoger geklasseerde tegenstanders hebben de Vogels tot op heden nog geen slecht figuur geslagen. In de regel konden de mannen van trainer Hein van Heek de opponenten aardig bijbenen en gaven met bij tijd en wijle behoorlijk voetbal te kennen dat er potentie in de groep aanwezig is.

Het verleden heeft geleerd dat aan uitslagen nog geen voorbarige conclusies verbonden mogen worden. Alhoewel het natuurlijk leuk is en ook eervol als er van een Tweede divisionist als VVSB gewonnen wordt. Van Heek zal echter meer waarde hechten aan de prestaties van zijn nieuwe matrozen aan boord van het vlaggenschip dat ongetwijfeld een betere koers zal varen dan tijdens het vorige seizoen waarin het in het zicht van de haven zonk. Het is aan de trainer om als het echte werk gaat beginnen zijn beoogde formatie aan de start van het nieuwe seizoen te laten aftrappen.

Wat heeft het met 1-0 gewonnen duel tegen de paarsgelen opgeleverd tijdens een met name na de rust een vermakelijk potje? In het eerste bedrijf dat enigszins matig was schiepen beide teams zich weinig mogelijkheden. Namens de Vogels kreeg Jim Havenaar een kans(je) maar stuitte op doelman Ruben Valk. Zijn collega Jeffrey Verkerk toonde zich een betrouwbare sluitpost en hield de gastheren van een treffer af. Het duel speelde zich hoofdzakelijk op het middenveld af waar geen van beide teams echt domineerden al leek de thuisclub een licht overwicht te hebben.

Na de thee werd de amusementswaarde opgeschroefd. Het tempo lag hoger en de bal ging sneller rond, zeker aan de VVSB zijde. Het had er alle schijn van dat er in beide teams een aantal basisspelers aan het werk waren. De thuisclub oogde het meest dreigend maar vond in de Rijnvogeldefensie een linie die van zich af beet maar wel een aantal corners toe moest staan. Achter hen stond altijd nog doelman Verkerk die met onder meer een fraaie parade de nul koesterde. Collega Valk moest slechts een keer naar de grond om een schot van Jaap van Duijn in twee instanties onklaar te maken.

De wedstrijd leek geen winnaar op te leveren. Leek.Toen vorige week de Vogels door een schlemielige treffer met 1-0 bij Katwijk ten onder gingen waren de rollen nu omgedraaid. Een verre hoge pass zorgde voor miscommunicatie in de vijandelijke defensie en Arno Dijkstra pikte dit buitenkansje maar al te graag mee, 0-1. Op zich dus een aardige overwinning. Aanstaande zaterdag de uitwedstrijd tegen Jong Volendam. Aanvang 14.30 uur.

16/08/2017


Alle wedstrijdverslagen van Heren 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media