HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Heren 2 en uien delen de buit

ER HAD MEER INGEZETEN VOOR HET TWEEDE

 

Net als in de heenwedstrijd werden de punten in de derby met ´de uien´ gedeeld. Er had echter op Middelmors meer ingezeten en wel om twee redenen: ten eerste waren de vogels zeker in de eerste helft de iets betere ploeg en kregen de beste kansen en ten tweede: in het laatste half uur wisten de mannen van Stefan Schaafsma tegen negen man geen overwinning te bewerkstelligen.

 

“Vooraf tekende ik voor een punt maar achteraf had er meer in gezeten” bekende Schaafsma die zijn topscorer Thijs van Kruistum in deze derby moest missen. Hetgeen echter niet wegnam dat de vogels desondanks de beste kansen wisten te creëren en bij tijd en wijlen de bovenliggende partij was in een sportief duel. Waarom eindigde de thuisclub dan met 9 man is de hamvraag voor degenen die dit ‘burenonderonsje’ niet hebben gezien.

Welnu, de arbiter van dienst accepteerde geen commentaar op zijn leiding en bestrafte Bart Freke en de andere Bart, Duiker na een kwartier in de tweede helft met de rode prent. Onvrede in het geel-zwarte kamp leidde er vervolgens toe dat het duel werd gestaakt. Na een afkoelingsperiode werd het laatste half uur alsnog uitgespeeld en kwamen de Kooltuinboys niet verder dan de gelijkmaker van Kevin de Jong na de 1-0 opgelopen achterstand, pal voor de pauze. Het was de ongelukkige Sander van der Gugten die –licht gehinderd- de knikker achter de eigen goalie Gert Jan Vlieland knikte. Een domper na een goed eerste bedrijf waarin Vlieland een vrije trap van Bart Freke knap pareerde en zich over een te zachte inzet van Roy van Leeuwen ontfermde. Dat waren de beste mogelijkheden aan Rijnsburgse zijde.

 

Aan de overzijde was het diverse keren alle hens aan dek voor het hok van Allessandro Kwant die soms handen en voeten en de hulp van zijn defensieve kompanen nodig had om de kooi schoon te houden. Rijnvogels combineerde goed en enkele fraaie uitvoeringen misten de precisie zoals een schot van Robbin van Dijk –gesmoord- en een kopbal van Kevin de Jong- net naast- om maar een paar voorbeelden te noemen. De ongelukkige treffer viel zoals eerder omschreven aan de andere kant volgens de oeroude voetbalwetten.

 

In het tweede bedrijf had Jack de Jong binnen de minuut de gelijkmaker op z’n pantoffel maar uit een moeilijke hoek lag doelman Kwant in de weg. De jacht op de gelijkmaker bleef doorgaan maar het was uiteraard ook oppassen geblazen voor de Rijnsburgse tegenstoten. Tot dat het moment kwam waarop de strijd vroegtijdig ten einde leek te komen maar na de onderbreking werd vervolgd. Met de genoemde gelijkmaker van Kevin de Jong en een aandringend Rijnvogels dat de negen overgebleven uien niet tot capituleren wist te dwingen.

Derhalve weer een puntendeling in een derby die – hetzij nogmaals gezegd- sportief verliep.

01/04/2018


Alle wedstrijdverslagen van Heren 2

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media