HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Heren 2 | Verrassende zege van Heren 2 in Noordwijk

Tweede sleept nipte 0-1 uit Noordwijkse vuur

 

Zeker in de eerste helft de mindere zijn, tegen de verhouding in scoren en uiteindelijk met de winst er vandoor gaan. Ziehier in korte lijnen wat er zich op sportpark De Duinwetering afspeelde.

 

Over al dan niet verdiend zullen de geleerden het wel nooit eens worden. Als je overwegend meer balbezit hebt, de –zeker in de eerste helft- de beste kansen en de meeste corners afdwingt is het in de voetbalsport nimmer een zekerheidje voor succes. Dat heeft thuisclub Noordwijk aan den lijve ondervonden. Het team van trainer Arie van Dijk trok met inspanning van de laatste krachten de 1-0 over de streep. Al wat jaartjes geleden dat er in de andere kustplaats zegevierend de kleedkamer kon worden opgezocht.

 

De zwaar bevochten triomf was er een van het collectief. Namen noemen is altijd lastig maar iedereen zal het er over eens zijn dat doelman Sven IJzendoorn toch wel de man van de wedstrijd was. Zonder anderen en vooral zijn verdedigende kompanen voor hem tekort te doen. Met handen, voeten en kunst- en vliegwerk hield Sven zijn doel schoon en dat schonk ook vertrouwen aan de vogels voor hem die het Katwijkse nest met verve wilden verdedigen.

 

De thuisclub kwam sterk uit de startblokken, overheerste maar kwamen niet tot scoren. Na deze overlevingsperiode waarin de Katwijkers moeilijk tot opbouwend spel kwamen, was er dan eindelijk de eerste corner waaruit gevaar ontstond maar de bal werd van de lijn gehaald. Dat richting de pauze de enige treffer ontstond was vooral te danken aan Kevin de Jong. Hij worstelde zich lang twee verdedigers op de achterlijn en zijn doorzettingsvermogen werd door Timon van Duijn van dichtbij beloond. Dat het tegen de verhouding in was maalde geen enkele Rijnvogel om. Een kansje komt er altijd.

 

In het begin van het tweede bedrijf wilden de gastheren snel orde op zaken stellen en voerden de druk op. Voor de Vogels was het lastig de bal in de ploeg te houden en vooral zoeken naar een counter. Die kwamen er wel maar werden vroegtijdig in de kiem gesmoord. Toch kwamen er daarna nog enkele mogelijkheden op de 0-2 maar het was telkens net niet terwijl aan de overzijde het gevaar van snelle uitbraken op de loer bleef liggen. Vooral in de spannende slotfase werd de Noordwijkse druk groot maar het VEKE concept (Vrouwen En Kinderen Eerst) werkte prima. Het werd op basis van inzet- schoonheid telde even niet vandaag- een verrassende overwinning.

02/04/2022


Alle wedstrijdverslagen van Heren 2

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media