Verrassende winst van de vernieuwde selectie

RIJNVOGELS VERRASSEN KATWIJK IN AANTREKKELIJKE DERBY

Als men over een zomeravondpotje spreekt rijst al gauw de gedachte dat het min of meer een slappe hap was. Dat was de derby op de Kooltuin bepaald niet. Sterker nog, het werd een zeer aantrekkelijk oefenduel voor de vernieuwde selectie van trainer Jimmy Simons die voor het eerst in actie kwam. Gadegeslagen door een groot aantal toeschouwers stoofden de Vogels de landskampioen een (zuur) kooltje.

Zoals altijd is het voor de beide trainers een testcase om te kijken welk nieuw vlees er in de kuip zit. Derhalve komen er een groot aantal spelers aan de bak. Zo bracht Simons zijn drie keepers in, de nieuwelingen Arie de Niet (ex-RCL) en Mitchell Zandbergen, na een uitstapje bij FC Boshuizen weer terug op de Kooltuin en mocht Jeffrey Verkerk beginnen. In de Vogeldefensie een aantal nieuwe gezichten. De defensie die pas voor de eerste keer tien minuten voor tijd moest zwichten toen Katwijk de verdiende gelijkmaker achter Zandbergen schoot. Voordien had de thuisclub brutaal de leiding genomen. Roy van Leeuwen (ex. Rijnsburgse Boys) zag een scherpe inzet via de vingertoppen van Ricardo Kieboom tot hoekschop verwerkt. Hieruit ontstond een hectische situatie voor de veste van de Katwijkgoalie en de afvallende knikker werd vanaf randje zestien keihard door Jan de Bruin (ex-Quick Boys) op de pantoffel genomen. Een min of meer verrassende voorsprong dus.

Wat er voordien in de eerste helft aan vooraf ging was een bij vlagen gelijkopgaand duel dat in een hoog tempo werd afgewerkt maar waarin de balcirculatie bij de Katwijkers een tandje hoger lag dan bij de gastheren die er af een wel gevaarlijk uit kwamen maar Mark de Vries niet in verlegenheid brachten. Behoudens enkele hachelijke momenten. Aan de overzijde gaf de roodwitte defensie nauwelijks kansen weg en de Kooltuinboys compenseerden het surplus aan technische vaardigheid van de bezoekers met een flinke dosis vechtlust. Bij half-time was het nog een blanco stand.

In het tweede bedrijf leek het even iets minder spectaculair te worden. Katwijk leek echter de leiding te gaan nemen maar de vrije trap van Patrick Hoxhai werd fraai door doelman Arie van der Niet uit zijn hok geranseld.  Kort daarop was daar dan toch de eerder beschreven verrassende voorsprong voor de gastheren. De landskampioen weigerde zich bij deze achterstand neer te leggen en kwam dus langszij. Met een 1-1 gelijkspel zou een ieder kunnen leven maar dan kwam dan kort voor het scheiden van de markt als nog de winnende treffer. Een vlotte aanval over rechts, Roy van Leeuwen legde panklaar voor en Max van Steen (ex-Quick Boys) mocht zich laten bejubelen nadat hij doelman Ricardo Kieboom wederom kansloos had gelaten, 2-1. In de weinig resterende minuten behoedde doelman Mitchell Zandbergen met een voetreflex zijn team voor de gelijkmaker en was na 90 minuten de verrassing daar.