HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Verlies bij gelegenheidsbezoek aan Nieuw Zuid

Rijnvogels (comb.) verliest van Quick Boys (comb.)

De ‘vrijetijdsopvulling’ op Nieuw Zuid kan niet als een derby worden bestempeld. Twee seizoenen geleden was dit in competitieverband nog wel het geval maar nu betrof het een oefenpotje waarin twee teams binnen de lijnen kwamen waarin aan beide zijden een flinke dosis basisspelers ontbraken. Een mooie gelegenheid om mannen die weinig aan de bak komen en beloften uit het tweede op te laten draven. De winst bleef met 3-1 op Nieuw Zuid.

Ondanks dat het een gedevalueerde derby betrof waren er toch nog flink wat bezoekers op af gekomen die een potje voetbal leuker vinden dan een loze zaterdagmiddag. Dat potje voetbal was bepaald niet hoogstaand maar dat kon men er ook niet van verwachten. Oogstrelende combinaties en spectaculaire momenten waren derhalve een schaars goed. De wil was er van beide kanten om er het beste van te maken. Het enige echte hoogte punt in de eerste helft viel pas kort voor de rust te noteren. Het was de openingstreffer van de gastheren maar voor een echt hoogtepunt kwam de frommelgoal van Chris Guyt niet in aanmerking. Maar hij telde uiteraard wel.

Kort na het begin van het tweede bedrijf verruimde de thuisclub de voorsprong. Ingeleid door slordig balverlies op het vogelmiddenveld werd Samet Arikan vrij gespeeld. Hij passeerde doelman Arie van der Niet en na de 2-0 gingen de Boys het heft in handen nemen en vlot combineren. Van der Niet voorkwam de 3-0 door een schot van Martin Rog jr. uit de bovenhoek te ranselen. De thuisclub bleef de bovenliggende partij en de vogels kwamen nauwelijks uit hun nest het om voor een nieuwe inslag te behoeden. Toch kwamen de blauwwitten op 3-0. Een snelle aanval over rechts bracht het leer voor de voeten van de geheel vrijstaande Yassin Kaabouni die van dichtbij geen moeite kende om binnen te tikken,3-0. De gasten uit de andere kant van het dorp poogden nog wel iets terug te doen en het lukte Jan de Bruin om de eretreffer langs Pim van der Plas te schieten. Een kleine opleving voor de vogels die zowaar nog tot 3-2 terug hadden kunnen komen maar Roy van Leeuwen stuitte op de doelman en ook de rebound kon niet worden verzilverd. Omdat doelman Van der Niet een vrije trap knap wist te pareren werd de eindstand uiteindelijk 3-1 voor de Boys. Lichtpuntje aan vogelzijde was dat Kevin Wijmer na een zeer langdurige blessure ook weer een aantal speelminuten mocht maken. Aanstaande zaterdag op de Kooltuin tegen runner-up Zwaluwen gaat het weer ‘om den brode’ en niet om’ des keizers baard’.

02/03/2019


Alle wedstrijdverslagen van Heren 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media