HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Heren 2: Verdienstelijk punt van het tweede

TWEEDE HOUDT TER LEEDE VAN HET LIJF

 

Doelpuntloze remises heten soms bloedeloos te zijn omdat er geen doelpunten vallen die de krenten in de pap van een voetbalwedstrijd dienen te zijn. Ze vielen niet op sportpark Roodemolen waar de mannen van Stefan Schaafsma het zich dit seizoen goed manifesterende Ter Leede en verdienstelijk punt afsnoepte.

 

De eerste helft kenmerkte zich door een ‘georganiseerd tegenhouden’ van de vogels van de offensieve dadendrang van de gastheren. Het werd een vrij vlakke vertoning die zich hoofdzakelijk op het middenveld afspeelde zonder al te veel bloedstollende momenten voor de beide doelen. Aan Sassemse zijde moest Ruben van der Does enkele malen wel paraat zijn zonder grootste heldendaden te hoeven komen. In het Katwijkse hok maakte Wesley de Ruiter – stand in voor de geblesseerde Gert Jan Vlieland- een rustige indruk maar was wel degelijk paraat toen vlak voor de theepauze een gevaarlijke kopbal in de hoek dreigde te verdwijnen. De speldenprikken van de Katwijkers deden geen pijn bij de rood-gele afweerlinie en met een wapenstilstand brak de rust aan.

 

In het tweede bedrijf gelukkig wat meer beleving en klopten de vogels nadrukkelijker op de Sassemse poort terwijl het eigen nest zorgvuldig werd bewaakt. Het werd al met al een leuker kijkspel. Verdediger Donaldo Sanchez Silva kon het zich bij tijd en wijle permitteren om ook als gevaarlijke vleugelspits te opereren en stichtte het nodige gevaar. Zijn acties bleven zonder rendement. Leon Houwer trof tot twee keer toe een attent reagerende Van der Does op zijn post na onder meer een fraaie pass van Mart Spierdijk die evenals zijn defensieve kompanen Jack de Jong en Sander van der Gugten een degelijke pot afleverden. Het was typisch zo’n wedstrijd waarin het team dat het eerst zou scoren aan het langste eind zou trekken. Aangezien de frontsoldaten der beide teams geen kruit voorhanden hadden om bressen te slaan bleef de teller op 0-0 steken. Voor de Kooltuinboys op zich een verdienstelijke prestatie.

17/02/2018


Alle wedstrijdverslagen van Heren 2

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media