HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Verdiende overwinning voor Vrouwen 1 in het ADO stadion

Verdiende overwinning voor Vrouwen 1 in het ADO stadion

Rijnvogels heeft in een uitstekende wedstrijd dik verdiend gewonnen van ADO Den Haag. In de prachtige ambiance van het Cars Jeans Stadion wist het na rust de ban te breken door twee geweldige treffers van Lavinia Poku.

ADO had teveel blessures om op volle oorlogssterkte aan te treden tegen de Katwijkers. Daarom werden er enkele fantastische talenten uit de stal gehaald die een combinatie team vormden. De verhoudingen waren hierdoor mooi in balans.

De start van Rijnvogels was niet goed. Ontzag was het sleutelwoord. Na twintig minuten ging ons vlaggenschip de schroom van zich af gooien en aan de hand van uitblinker Ramona van der Harst begon het te voetballen. Het team kwam tot kansen. Zo had Bente Boogaard een mooi afstandschot en dook Anique van der Klaauw op bij de tweede paal na goed voorgeven van Anouschka Wolvers. Aan de andere kant liet goalie Danielle Hordes een prachtige redding noteren op een vlammend schot van dichtbij door ADO.

Tweede helft moest er een schepje bovenop en dat deed Rijnvogels. Nadat eerst een prachtige aanval en een goal van Loraine Kuijt werd afgekeurd, was het dan toch vrij snel raak voor Rijnvogels. Lavinia Poku werd de diepte ingestuurd en zag van een meter of dertig dat de keeper te ver voor haar goal stond. Wereldgoal. Er werd niet lang genoten van de voorsprong, want naïef verdedigen resulteerde in de gelijkmaker. Rijnvogels liet het er niet bij zitten en ging vol voor de overwinning. Dat werd beloond. Lavinia Poku werd wederom diep gestuurd en bleef ijzingwekkend koel oog in oog met de doelvrouw.

Nog een paar minuutjes op de klok en op karakter bleef Rijnvogels buiten gevaar. Een overwinning op ADO in hun eigen stadion. Fantastisch. Dit geeft het team weer een geweldige boost. FC Rijnvogels is ADO Den Haag dan ook zeer erkentelijk dat deze prachtige kans om in het stadion te spelen werkelijkheid werd.

Morgen wordt er weer gespeeld. Op de eigen Kooltuin tegen SEP, zodat deze grote selectie allemaal zoveel mogelijk kan spelen. Op het hoofdveld wordt om 19.45 uur afgetrap. We hebben er al weer zin in.

 

Statistieken:
’54 0-1 Lavinia Poku
’58 1-1 ADO Den Haag
’84 1-2 Lavinia Poku

28/08/2018


Alle wedstrijdverslagen van Vrouwen 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media