HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Heren 2: Verdiend puntje voor tweede

Trainer Stefan Schaafsma blij met puntje

 Gehavend tweede deelt punten uit bij Capelle, 2-2

Een trainer van een tweede elftal is altijd afhankelijk of zijn eigen groep fit is en daarbij komt dan ook nog hoe het met de spelersgroep van het eerste er voor staat. Zo kon het tijdens de uitwedstrijd bij Capelle gebeuren dat Stefan Schaafsma voor de zoveelste keer moest improviseren om een representatief team op de been te brengen. Dat op sportpark ‘t Slot in Capelle een 2-2 remise bewerkstelligd werd is dan ook een uitslag waarmee hij tevreden kon zijn.

In het aanvankelijk gelijkopgaande duel namen de gastheren de leiding. Na een gedeeltelijk afgeslagen corner was de rebound voor Thomas de Zeeuw die doelman Arie van der Niet de trieste gang naar het net liet maken. De vogels, niet geheel aangeslagen door deze vroege tik speelden zich terug in de wedstrijd. Veel kansen creëerden de Katwijkers niet behalve een half mislukte poging van Jack de Jong. Toch viel de gelijkmaker halverwege het eerste bedrijf. Een slim genomen corner van Leon Houwer- niet voor maar terugleggen- leverde de gelijkmaker op. Paul Melissen schatte de situatie goed in en was trefzeker met een geplaatste bal achter doelman Elmar Aantjes. De vreugde was echter van korte duur. Een lange trap van achteren uit, een doorkoppertje op Vincent van den Berg en die liet iedereen- inclusief de tevergeefs uitgelopen Van der Niet -zijn hielen zien. Voor de thee kon de schade niet meer hersteld worden.

Dat zou na de rust echter wel gebeuren. In een vrij gelijkopgaand duel waarin beiden partijen zich weinig kansen wisten te scheppen viel toch de gelijkmaker. Thijs van Kruistum werd in kansrijke positie door doelman Aantjes neergehaald. Het ‘slachtoffer’ nam zelf plaats achter de knikker. Vanaf de kalkstip schoot hij de verdiende gelijkmaker onberispelijk in de Capelse touwen. Hiermee een verdiend punt verworven om mee terug naar de Kooltuin te nemen.

19/01/2019


Alle wedstrijdverslagen van Heren 2

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media