Verdedigers helpen tweede aan de winst

FC Rijnvogels 2-Capelle 2, 3-2

Terugblik van trainer Antoin Hoovers die zijn team in de slotfase van laagvlieger Capelle zag winnen.

‘We begonnen goed maar zakten daarna iets terug. Het was duidelijk dat de tegenstander hier was gekomen om maximaal een punt te veroveren. Via een counter kwamen zij kort voor de rust op 0-1 maar wij gaven nog even volle bak en kwamen via Frank Guijt na een voorzet van Michel Schols nog voor de thee op gelijke hoogte. In de tweede helft waren wij de dominante ploeg. Frank Guijt zorgde na een bal die van de lat terug kwam in de rebound voor de 2-1 voorsprong. Uit het niets viel een kwartier voor tijd de gelijkmaker. Het werd voor ons dus een alles-of niets slotoffensief. Het was Rob van der Gugten die kort voor tijd de winnende treffer binnenschoot’ aldus de gelukkige Hoovers.

Wel frappant dat verdedigers voor de overwinning zorgden. Het gebeurt niet vaak maar daarom is het wel prettig dat zij ook aanvallende kwaliteiten hebben. Waarvan akte op de Kooltuin.