HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Valse start van het tweede

Tweede afgetroefd door Jodan Boys, 0-2

De ouverture van het tweede is op een teleurstelling uitgelopen. Het altijd lastige te bestrijden team uit Gouda toonde zich ook vandaag weer de betere van de thuisclub. Een valse start dus voor het team van de nieuwe trainer Antoin Hoovers. Op papier leek hij een aardige formatie binnen de lijnen te hebben maar in de praktijk pakte het allemaal anders uit. De mannen uit de Kaasstad lieten de kaas niet van hun brood eten en keerden met een verdiende zege huiswaarts.

Eigenlijk heeft het er de hele wedstrijd niet ingezeten. De bezoekers waren overwegend feller en sneller aan de bal en dat zij reeds vroeg in de wedstrijd de leiding namen was dan ook een min of meer logisch gevolg. Nadat doelman Gert Jan Vlieland in eerste instantie een hard schot knap verwerkte was hij kansloos toen Luca Janzen-Troiano vallend het leer binnen knikte. Het was dezelfde gevaarlijke spits die na een voorzet de bal bij de tweede paal kon binnen schuiven. Wat kon de thuisclub hier tegenover stellen? Eigenlijk bitter weinig want de Goudse doelman Tim van der Linden is nauwelijks in de problemen geweest. Met de 0-2 achterstand werd de thee met een naar bijsmaakje genuttigd.

Maar goed en wel, er waren nog drie kwartier te gaan om de achtervolging in te zetten. Het had er dan ook alle schijn van dat de Vogels dit van plan waren. De eerste en goed lopende aanval had de spanning terug kunnen brengen maar de pegel van Leon Houwer verdween naast de verkeerde kant van de paal. Het aluminium van het doel was de Gouwenaren overigens goed gezind. Tot tweemaal toe zat er een engeltje op de lat van de Goudse doelwachter. Het zat de gastheren bepaald niet mee om er nog een wedstrijd van te maken. De hand in eigen boezem steken leert dat er te veel fouten werden gemaakt en passes op een paar meter niet aankwamen. Het had eerder op een grotere nederlaag uit kunnen lopen maar Gert Jan Vlieland voorkwam dit. Een harde les tijdens de ouverture van het seizoen die in mineur werd afgesloten.

04/09/2016


Alle wedstrijdverslagen van Heren 2

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media