Uitstekende teamprestatie voor JO12-1

FC Rijnvogels JO12-1 – HVV JO12-4

Ruststand 3-1
Eindstand 4-2

Na wat vrije weken ivm vakantie konden de vogels van onder 12-1 weer lekker de kunstmatige weide in. Dit keer tegen de nummer 9 van de ranglijst de H(aagse) V(oetbal) V(ereniging) JO12-4. De mannen weten dat onderschatting als huidige nummer 3 een slecht resultaat kan brengen, dus werd er fris en verzorgt gespeeld. Het was de eerste helft voor de time-out gewoon beregoed en verzorgd. Heer en meester waren we en HVV kwam nauwelijks op onze helft. Na vijf minuten werd dit beloond met een treffer. Na goed doorwerken van Bo was het de verdediging van HVV die het nakijken had en kon onze standaard loper op alle ballen zijn loopactie belonen 1-0. Verder waren we wat onfortuinlijk in de afronding en bleef het beperkt tot 1 treffer voor de time-out. Na de time-out vlogen er gelukkig nog twee in waarvan wij er 1 maakte. De 2-0 in de 17e minuut had mooier geweest als we hem er zelf in hadden geschoten, maar de tegenstander passeerde zelf de keeper overigens goed ingeschoten. Martin pikte zijn doelpuntje weer mee en maakte er in de 20e minuut 3-0 van. Het verzorgde spel had na de time-out plaatsgemaakt voor een rommelige fase door veel positiewisselingen. Daar komt bij dat de tegenstander ondanks de plaats op de ranglijst toch ook best lekker kon voetballen. Langzaam werd het overwicht omgebogen en stonden we onder druk. In de 24e minuut deden de bezoekers iets terug en bepaalde de ruststand op 3-1. In de rust zal er ongetwijfeld iets geroepen zijn in de trant van door blijven werken we zijn er nog niet, maar dat is slechts speculatief. Gezien de inzet zal het niet ver van waarheid af zitten. De strijd vond noodzakelijk plaats op het middenveld waar het afwachten was aan welke kant er iemand doorbrak richting doel. Ik moet eerlijk zijn dat HVV dit de tweede helft beter uitspeelde. Dat ze het vervolgens de overtalsituatie niet konden verzilveren mogen we op conto van onze achterhoede zetten, want een aantal hachelijke momenten werden vakkundig weggewerkt door onze betonnen defensie of gepakt door Kenji. Ondanks de twee doelpunten verschil waren we er langs de lijn wel over eens dat een vierde treffer zeer welkom was. Die kwam er gelukkig ook. Was Wouter tot vorig jaar geen fan van ballen koppen, zo krijg ik de indruk dat hij er steeds meer plezier in krijgt. Een corner in de 44e minuut werd prachtig en knetterhard ingekopt bij de tweede paal, door wie hoef ik niet uit leggen, maar zoals ik al aangaf hij krijgt er plezier in. Minuut voor tijd maakten de bezoekers nog een doelpunt, maar die was voor de statistieken, want de wedstrijd was al gespeeld. Bij vlagen goed voetbal maar bovenal een mooie teamprestatie.