HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Heren 2| Tweede wint van Jodan Boys en pakt prijs

Tweede pakt de eerste periodetitel

 

Verrassend, verdiend en terecht

 

Wie voor het begin van het nieuwe seizoen tijdens een biertje had durven voorspellen dat het vernieuwde tweede de eerste periodetitel zou pakken, was waarschijnlijk met een blik aangekeken van ‘je voelt je toch wel lekker hè?’ Nee, de algemene wens was om met dit gedeeltelijke nieuwe team onder de hoede van de nieuwe trainer Arie van Dijk het reserve-hoofdklasseschap te continueren. Daarom is het des te verrassender dat het team dat slechts een keer verloor de eerste prijs van het seizoen binnen haalde.

 

Het gebeurde op de eigen mat tegen Jodan Boys, per traditie altijd een lastige opponent. En dat bleek direct in de beginfase al want de Gouwenaren gingen het beste van acquit en kwamen een paar keer dicht in de buurt van het hok van doelman Hans Barnhoorn, die keeper van dienst omdat Sven IJzendoorn met het eerste mee moest. Het was en paar keer billen knijpen maar de roodwitte afweerlinie hield stand daar waar de voorwaartsen het de Goudse defensie nog niet echt aan het wankelen had gekregen. Pas na een stief half uurtje een goede mogelijkheid om de score open te breken. Paul Melissen haalde de achterlijn maar zijn assist werd door Timon van Duijn over de kooi van Rick Stalenburg getild. Aan de overzijde moest Barnhoorn even gestrekt om de 0-1 te voorkomen. Enigszins tegen de veldverhouding in kwamen de gastheren op voorsprong na een korte combinatie door het midden. Kevin de Jong deed wat een spits op zo’n moment moet doen, koppie er bij en koeltjes afronden, 1-0. De marge had voor de thee nog verruimd kunnen worden maar doelman Stalenburg keerde de inzet van Timon van Duijn en de rebound werd door Timon in zijn grijpgrage handen geknikt.

 

Kort na de hervatting kwamen de mannen uit de kaasstad op gelijke hoogte maar de Vogels lieten zich de Goudse kaas niet van het brood eten. Op aangeven van Timon tekende Kevin weer voor de voorsprong en zijn tweede van de middag. Het duel werd nimmer saai en het spel golfde op en neer. Het was Timon van Duijn die voorbereidend werk van Luc van Leeuwen knapverzilverde en de 3-1 voorsprong leek voldoende om winnend de finish te halen. Doch de Boys uit het Goudse kwamen terug tot 3-2 en derhalve werd de spanning weer opgevoerd. Doelman Hans Barnhoorn voorkwam een gelijkmaker door een vrije trap onschadelijk te maken en derhalve prijkte er aan het einde van de rit een 3-2 voorsprong op het scorebord. Goed voor de eerste periode waarmee een van harte proficiat aan trainer, spelers en begeleiders.

10/11/2019


Alle wedstrijdverslagen van Heren 2

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media