HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Heren 2 wint redelijk eenvoudig

TWEEDE: NIETS GROOTS, WEL DEGELIJK

 

Na twee nederlagen werd het nu weer eens tijd om drie puntjes in de knip te steken. Op eigen Kooltuin leek Brielle de ideale opponent om deze wens gestalte te geven. Het mondde uit in een 4-1 zege. Geen brille, geen glans, geen franje. Gewoon degelijk zonder opsmuk deze pot afgewerkt. Wat wel echter zeer positief was is dat Rob van der Gugten halverwege de tweede helft na maandenlang blessureleed weer eens aan het (kunst)gras mocht ruiken.

 

In de eerste helft was het een duel dat zich hoofdzakelijk op het middenveld afspeelde. Geen der parijen kon aanspraak maken om de bovenliggende te zijn. Het eerste halfuur bleef gespeend van bloedstollende momenten voor de beide doelen. Toch viel de eerste treffer redelijk onverwacht na een aanval over een aantal schijven die uiteindelijk het leer voor de voeten van Leon Houwer deed belanden. Met zijn linker vond hij het gaatje in de korte hoek achter de tevergeefs uitvallende sluitpost Mitchel van Lieshout. Toen kort daarop Thijs van Kruistum de trekker trefzeker over haalde was de doelman opnieuw de geklopte man en nu mocht hij de knikker uit de andere hoek van het net vissen, 2-0. De opponent uit de stad waar ooit in de historie de Watergeuzen triomfen vierden kon hier nauwelijks hier tegenover stellen en de thee kon met een redelijk riante voorsprong worden genuttigd.

 

Na de hervatting was het pleit redelijk snel beslecht. Robbin van Dijk die er zin in had tekende voor de 3-0 waarmee de koers al vroeg gelopen was. Een venijnige speldenprik van de Briellenaren – een van de weinige- kon de attente doelman Gert Jan Vlieland echter geen pijn doen en het spel verplaatste zich vervolgens weer richting de Brielse vesting waar allang de bressen in waren geslagen. De vierde bres sloeg Robbin van Dijk er met een trefzekere kopbal in na een vloeiende aanval over rechts waaruit de voorzet doeltreffend achter de kansloze Van Lieshout werd geknikt. De vogels die reeds vrijuit konden fladderen verzuimden de score op te voeren. Kevin de Jong die de laatste wedstrijden met kopballen uit moeilijke positie telkenmale de lat vond kon nu uit simpeler positie het leer naar 5-0 koppen maar Van Lieshout had een knappe reflex in huis. Ook een inzet van Thijs van Kruistum wist hij te nivelleren. Deden de bezoekers dan werkelijk niets terug? Jazeker. Door enige vorm van verslapping aan rood-witte zijde mocht Niels Bekker kort voor het scheiden van de markt zowaar de eer redden. Een tweede poging om de marge te verkleinen strandde op de vuisten van Vlieland die verder een rustige middag beleefde. Goed en wel, een uiteindelijk simpele zege die de boys na twee verliespartijen ook weer eens nodig hadden.

10/02/2018


Alle wedstrijdverslagen van Heren 2

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media